Sfaturi pentru prevenirea nasterilor premature

Sfaturi pentru prevenirea nasterilor premature Pentru a preveni nasterea bebelusului inainte de termen trebuie sa tineti cont de foarte  multe aspecte. Nasterea unui copil reprezinta o mare responsabilitate si de aceea specialistii implicati in campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri" vin cu o serie de sfaturi utile pe care vi le prezentam in  acest articol.

Tinerii ar trebui să solicite medicului o serie de informaţii medicale în cazul în care decid să îşi întemeieze propria familie şi să aibă copii.

Un avort (şi în special unul realizat la prima sarcină) creşte riscul unei naşteri premature la următoarea sarcină.

Momentul concepţiei este de o importanţă vitală pentru tot restul sarcinii. Tinerii care decid să aibă copii trebuie să planifice acest eveniment important şi să îşi asume responsabilitatea pentru sănătatea şi viitorul copilului lor.

Este foarte important ca momentul concepţiei să fie într-o perioadă în care ambii părinţi sunt perfect sănătoşi şi nu suferă de intoxicaţii cu nicotină, alcool sau droguri.

Se recomandă ca administrarea oricărui medicament pe timpul sarcinii să fie discutată cu specialistul care supraveghează sarcina.

Sănătatea noului născut este direct corelată cu sănătatea mamei. Din această cauză este foarte important ca o posibilă infecţie mamă-făt să fie descoperită şi tratată cât mai devreme posibil. Aceasta ar putea preveni o naştere prematură şi poate garanta sănătatea copilului. Infecţiile virale şi bacteriene constituie cauza cea mai frecventă a naşterilor premature.

Programarea la specialistul obstetrician în primele trei luni de sarcină este obligatorie, iar în cazul în care există orice fel de risc, viitoarea mamă trebuie să consulte medici specialişti din specializarea în care se suspectează riscul. Orice patologie a sarcinii reprezintă un risc de naştere prematură.

Pentru evoluţia unei sarcini normale sunt necesare patru vizite medicale în ultimele 4 luni de sarcină, la medicul specialist obstretician. Dacă sarcina este cu risc, vizitele se vor face de două ori pe lună sau săptămânal.

Gravidele trebuie să efectueze examinări repetate de urină. Infecţiile urinare se vor trata corect. Orice febră în cadrul infecţiei trebuie combătută.

Gravidele trebuie să îşi monitorizeze creşterea în greutate.

Stresul şi efortul fizic pe timpul sarcinii reprezintă un risc ridicat de naştere prematură.

Sarcinile multiple şi fertilizarea in vitro expun mama la riscul unei naşteri premature. Acest tip de sarcini trebuie monitorizate cu atenţie pentru a se putea observa chiar şi cel mai mic simptom de disconfort al fătului în uter, iar viitoarea mamă trebuie să se supună controalelor medicale mai frecvent.

Ambii părinţi trebuie să creeze un microclimat favorabil pentru creşterea bebeluşului şi să asigure o alimentaţie hrănitoare înainte şi în timpul sarcinii. Alimentaţia hrănitoare, starea sănătăţii mamei şi grija tatălui pentru calmul şi fericirea familiei sunt cele mai bune garanţii pentru a avea un bebeluş sănătos.

Tinerele mame trebuie să înţeleagă rolul cheie pe care îl au ca părinţi. Trebuie să fie conştiente de naşterea care urmează să aibă loc şi să ceară sprijinul specialiştilor şi sfaturile medicului ginecolog personal referitor la cum să îşi învingă frica de durerea specifică naşterii. Pe de altă parte, medicii ginecologi trebuie să o ajute pe viitoarea mamă să aibă o atitudine pozitivă în ceea ce priveşte momentul naşterii şi să o informeze cu privire la metodele unei naşteri lipsite de dureri.

În momentul apariţiei durerilor sau a hemoragiei, gravida se va prezenta la medicul specialist şi va fi internată în serviciu spitalicesc.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • O zi de relaxare
  O zi de relaxare

  Ai avut o saptamana grea, care tocmai s-a incheiat. Incarca-ti bateriile intr-un mod placut si simplu!

 • Transpiratie excesiva
  Transpiratie excesiva Prin transpiratie organismul elimina o serie de toxine si isi regleaza temperatura, mentandu-o constanta pentru buna
 • Incalzitor biberoane
  Incalzitor biberoane

  Cel mai recomandat incalzitor pentru biberoane este cel dotat cu termostat electric, care va ajuta

 • Suplimente nutritive
  Suplimente nutritive

  Suplimente nutritive gasim atat sub forma de medicamente pe baza de vitamine si minerale, dar si

 • Genosociograma
  Genosociograma

  Genosociograma reprezinta construirea propriul arbore genealogic, incepand cu relatiile de rudenie, de gradul I, II, III

 • Se poarta silueta fara celulita
  Se poarta silueta fara celulita Stiinta ne-a aratat ca celulita este un semnal, ca pentru a scapa de ea trebuie sa


Linkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete