Sarcina extrauterina

Sarcina extrauterina

Principala cauza a aparitiei sarcinii extrautarine este fixarea ovului fecundat in afara cavitatii uterine. De obicei oul se fixeaza in diferite portiuni ale trompei. Se mai poate localiza si pe suprafata ovarului dar aceste cazuri sunt extrem de rare.

Care sunt cauzele aparitiei sarcinii extrauterine? Raspunsul nu este foarte simplu deoarece cauzele sunt destul de numeroase. De obicei inflamatiile de la nivelul aparatului genital nu permit trecerea oului din trompa in cavitatea uterina. Trebuie astfel sa efectuam un control medical periodic la medicul specialist pentru a trata din timp orice afectiune si pentru a preveni aparitia unor astfel de complicatii.

Atunci cand este prezenta o sarcina extrauterina simptomele pot fi asemanatoare cu cele ale unei sarcini absolut normale si anume:

 • greturi
 • varsaturi
 • ameteli

Pe langa aceste simptome frecvent intalnite la femeia gravida mai apar si altele spesifice unei sarcini extrauterine:

 • dureri abdominale destul de puternice
 • pirderi de sange prin vagin

De multe ori se poate intampla ca trompa pe care s-a fixat ovulul fecundat sa se rupa, iar starea femeii sa se inrautateasca. Durerile abdominale sunt extrem de violente, hemoragia interna este foarte mare. Ruperea trompei poate duce chiar la deces din cauza pierderii unei cantitati mari de sanga. Avand in vedere consecintele foarte grave, este necesar ca atunci cand apar astfel de simptome sa va prezentati de urgenta la medic pentru o interventie chirurgicala. Controlul ginecologic periodic pote preveni aparitia unor complicatii care sa va puna in pericol viata.

Citeste si:
Teste de sarcina
Activitatea hormonala in timpul sarcinii
Primele simptome ca esti insarcinata
Avort

Comentarii

 • 1 0
  Oana
  Am avut ultimul raport sexual in octombrie mi-a venit menstruatia cat de cat regulat dar in ianuarie nu mi-a venit,insa ma dor sanii,nu stiu ce sa cred,se poate sa fii ramas insarcinata?astept rasuns

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFemininLinkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete