Refacerea dupa nastere

Refacerea dupa nastere

Dupa nastere, femeia are nevoie de o perioada de pana la 6 saptamani, pentru a se reface si pentru ca organismul ei sa revina la normal. Pe langa modificarile fiziologice care apar, lauza are si o incarcatura emotionala deosebita, de care trebuie sa se tina seama. Are nevoie de foarte multa odihna, de liniste si tocmai de aceea trebuie inteleasa si ajutata sa-si revina. Vizitele sufocante din primele saptamani ar trebui sa fie cat mai putine, deoare acestea provoca o stare de agitatie atat proaspetei mamici cat si copilului. Sotul ar trebuie sa se opuna energic asaltului de rude, prieteni, cunostinte, pentru a proteja mamica si bebelusul.

Se produc modificari fiziologice importante si anume: vulva si perineul incep sa-si revina, ajungand la dimensiunile normale, uterul isi micsoreaza volumul pana la normal, colul uterin urmeaza aceeasi modificare, dupa ce in timpul nasterii a fost dilatat la maxim. Dupa un repaos complet de o zi, se recomanda miscarea usoara pentru o mai buna circulatie, si pentru a se evita aparitia cheagurior de sange.

Organismul lauzei fiind extrem de slabit, are nevoie de o alimentatie bogata in vitamine, usor de digerat, pentru a satisface atat nevoiele sale, cat si pentru a produce o cantitate suficienta de lapte pentru copil. Trebuie sa fie foarte atenta si sa consume numai preparate proaspete, care nu vor afea efecte nocive asupra digestiei ei si a micutului. De asemenea nu este recomandat consumul excesiv de lichide deoarece acestea pot provoca o congestie accentuata a sanilor.

Mama va fi atenta la administrarea medicamentelor. Acestea trebuie luate numai la recomandarea atenta a medicului. Anumite medicamente luate la intamplare, pot duce la scaderea secretiei lactate sau din contra la crestrea exagerata a acesteia, si de multe ori produc indigestii copilului.

 

 

 

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Talasoterapia
  Talasoterapia

  Talasoterapia este foarte utila in prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni.

  Este o metoda de relaxare,

 • Efectele adverse ale antibioticelor
  Efectele adverse ale antibioticelor Antibioticele trateaza infectiile, insa luate dupa ureche produc o serie de efecte adverse, risca sa distruga
 • Prevenirea cancerului de col uterin
  Prevenirea cancerului de col uterin Prima Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin a avut loc in ianuarie 2007,
 • Ceai depurativ
  Ceai depurativ

  Ceaiul depurativ este binevenit dupa mesele imbelsugate care au fost de sarbatori. Din cauza preparatelor bazate pe

 • Winsor Pilates
  Winsor Pilates

  Winsor Pilates este un program de fitness pentru slabit care se bucura de un mare succes

 • Afectiuni ginecologice
  Afectiuni ginecologice

  Afectiunile ginecologice, oricat de banale ar parea, trebuie tratate din timp pentru ca pot avea efecteLinkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete