Refacerea dupa nastere

Refacerea dupa nastere

Dupa nastere, femeia are nevoie de o perioada de pana la 6 saptamani, pentru a se reface si pentru ca organismul ei sa revina la normal. Pe langa modificarile fiziologice care apar, lauza are si o incarcatura emotionala deosebita, de care trebuie sa se tina seama. Are nevoie de foarte multa odihna, de liniste si tocmai de aceea trebuie inteleasa si ajutata sa-si revina. Vizitele sufocante din primele saptamani ar trebui sa fie cat mai putine, deoare acestea provoca o stare de agitatie atat proaspetei mamici cat si copilului. Sotul ar trebuie sa se opuna energic asaltului de rude, prieteni, cunostinte, pentru a proteja mamica si bebelusul.

Se produc modificari fiziologice importante si anume: vulva si perineul incep sa-si revina, ajungand la dimensiunile normale, uterul isi micsoreaza volumul pana la normal, colul uterin urmeaza aceeasi modificare, dupa ce in timpul nasterii a fost dilatat la maxim. Dupa un repaos complet de o zi, se recomanda miscarea usoara pentru o mai buna circulatie, si pentru a se evita aparitia cheagurior de sange.

Organismul lauzei fiind extrem de slabit, are nevoie de o alimentatie bogata in vitamine, usor de digerat, pentru a satisface atat nevoiele sale, cat si pentru a produce o cantitate suficienta de lapte pentru copil. Trebuie sa fie foarte atenta si sa consume numai preparate proaspete, care nu vor afea efecte nocive asupra digestiei ei si a micutului. De asemenea nu este recomandat consumul excesiv de lichide deoarece acestea pot provoca o congestie accentuata a sanilor.

Mama va fi atenta la administrarea medicamentelor. Acestea trebuie luate numai la recomandarea atenta a medicului. Anumite medicamente luate la intamplare, pot duce la scaderea secretiei lactate sau din contra la crestrea exagerata a acesteia, si de multe ori produc indigestii copilului.

 

 

 

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete