Nasterea cu anestezie epidurala

Nasterea cu anestezie epidurala Anestezia epidurala devine din ce in ce mai apreciata de catre cele care aleg sa nasca pe cale naturala. O spun statisticile care arata faptul ca aproximativ 70% din cele care care au apelat la prima nastere la anestezia epidurala o vor face si la urmatoarele nasteri.

Beneficiul major al nasterii cu anestezie este lipsa durerii. Astfel viitoarea mamica reuseste sa se relaxeze si sa perceapa nasterea ca pe un lucru pozitiv.

Anestezia epidurala se injecteaza in spatiul epidural din partea de jos a coloanei vertebrale in jurul maduvei spinarii. Se produce astfel anestezierea nervilor de la nivelul uterului si vaginului precum si celor de la nivelul muschilor pelvini si ai picioarelor.

Pe langa efectele benefice de inlaturarea a durerii puternice, anestezia epidurala are si o serie de efecte adverse si riscuri atat pentru mama cat si pentru copil.

Cu toate ca anestezicul este injectat in jurul maduvei spinarii se poate intampla ca o parte din substantele medicamentoase sa ajunga in sistemul circulator al mamei, sa traverseze placenta si sa afecteze sanatatea copilului. In aceste conditii ficatul bebelusului va fi solicitat mai mult  si va avea nevoie de pana la 6 luni pentru a elimina toate toxinele. Un alt efect nedorit asupra copilului este faptul ca acesta se adapteaza mai greu sa se hraneasca la san.

Anestezia poate duce la modificari ale duratei travaliului atunci cand acesta poate incetini sau se poate opri. In acest caz in functie de gravitatea problemei mamei i se poate administra un hormon (ocitocina) pentru accelerarea travaliului, se poate folosi forcepsul pentru a extrage copilul, sau se poate recurge la cezariana de urgenta.

Un alt efect de nedorit care poate aparea aunci cand se alege  epidurala este scaderea tensiunii arteriale.

Alte efecte secundare, dar care se intalnesc mai rar sau foarte rar sunt: dureri de cap, picioare amortite, dificultati de respiratie, dificultati la urinare.

Inainte de alege felul in care veti naste, consultati-va cu medicul dumneavostra!
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Cercei
  Cercei

  Nu putem uita de cercei, o alta categorie de accesorii nelipsite din cutia de bijuterii a

 • Pilates
  Pilates

  Pilates reprezinta un program bine echilibrat de exercitii, care au aparut si s-au dezvoltat la inceputul

 • Coaching-ul
  Coaching-ul

  Coaching-ul este unul dintre cele mai noi curente in mediile de afaceri, dar si in viata

 • Ce este BIOcosmetica?
  Ce este BIOcosmetica? Ce este BIOcosmetica? “Bios” – din limba greaca inseamna “viata”, astfel, vorbim despre o “cosmetica vie”.
 • Pictura pe unghii
  Pictura pe unghii

  Pictura pe unghii poate fi considerata o adevarata arta. Aspectul unghiilor se imbunatateste, iar efectul nu

 • Quick dry de la Jessica Cosmetics
  Quick dry de la Jessica Cosmetics Salveaza timp...iar manichiura si pedichiura ta printr-o singura picatura de QUICK DRY va fi uscata