Nasterea cu anestezie epidurala

Nasterea cu anestezie epidurala Anestezia epidurala devine din ce in ce mai apreciata de catre cele care aleg sa nasca pe cale naturala. O spun statisticile care arata faptul ca aproximativ 70% din cele care care au apelat la prima nastere la anestezia epidurala o vor face si la urmatoarele nasteri.

Beneficiul major al nasterii cu anestezie este lipsa durerii. Astfel viitoarea mamica reuseste sa se relaxeze si sa perceapa nasterea ca pe un lucru pozitiv.

Anestezia epidurala se injecteaza in spatiul epidural din partea de jos a coloanei vertebrale in jurul maduvei spinarii. Se produce astfel anestezierea nervilor de la nivelul uterului si vaginului precum si celor de la nivelul muschilor pelvini si ai picioarelor.

Pe langa efectele benefice de inlaturarea a durerii puternice, anestezia epidurala are si o serie de efecte adverse si riscuri atat pentru mama cat si pentru copil.

Cu toate ca anestezicul este injectat in jurul maduvei spinarii se poate intampla ca o parte din substantele medicamentoase sa ajunga in sistemul circulator al mamei, sa traverseze placenta si sa afecteze sanatatea copilului. In aceste conditii ficatul bebelusului va fi solicitat mai mult  si va avea nevoie de pana la 6 luni pentru a elimina toate toxinele. Un alt efect nedorit asupra copilului este faptul ca acesta se adapteaza mai greu sa se hraneasca la san.

Anestezia poate duce la modificari ale duratei travaliului atunci cand acesta poate incetini sau se poate opri. In acest caz in functie de gravitatea problemei mamei i se poate administra un hormon (ocitocina) pentru accelerarea travaliului, se poate folosi forcepsul pentru a extrage copilul, sau se poate recurge la cezariana de urgenta.

Un alt efect de nedorit care poate aparea aunci cand se alege  epidurala este scaderea tensiunii arteriale.

Alte efecte secundare, dar care se intalnesc mai rar sau foarte rar sunt: dureri de cap, picioare amortite, dificultati de respiratie, dificultati la urinare.

Inainte de alege felul in care veti naste, consultati-va cu medicul dumneavostra!
Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete