Dezvoltarea armonioasa a sarcinii

Dezvoltarea armonioasa a sarcinii

Prin contopirea celulei sexuale masculine cu cea feminina rezulta oul, din care se formeaza la inceput embrionul si apoi fatul. Acesta este rezultatul aparitiei sarcinii. In primele doua trei luni de viata ale embrionului are loc formarea celor mai importante organe. Perioada fatului incepe de la a treia luna de sarcina si cuprinde doua perioade si anume: pana la luna a sasea are loc dezvoltarea structurilor fine ale tuturor organelor iar in ultimele trei luni de sarcina organele cresc foarte mult si ajung la dezvoltarea deplina.

In linii mari cam asta se intampla pe parcursul celor noua luni de sarcina. Insa in timpul vietii intrauterine fatul este supus numerosilor factori nocivi. De aceea o buna ingrijire si o supraveghere medicala atenta pe toata perioada de graviditate asigura o buna dezvoltare a sarcinii si astfel se evita aparitia numeroaselor complicatii.

Regimul de viata al unei gravide nu trebuie sa se schimbe foarte mult, insa trebuie sa se stie ca orice abuz pote avea influente negative atat pentru sarcina cat si pentru viitoarea mamica. Munca este binevenita pe perioada sarcinii, dandu-i gravidei un tonus bun. Statul in picioare pe o perioada mai lunga de timp, precum si tot ceea ce inseamna efort fizic exagerat dar si un surmenaj intelectual prelungit sunt contraindicate gravidelor. Programul zilnic trebuie sa fie unul echilibrat, recomandandu-se foarte mult plimbarile in aer liber.

Alimentatia pe toata perioada sarcinii trebuie sa fie una sanatoasa. Conteaza foarte mult calitatea alimentelor si nu cantitatea. Hrana va trebui sa fie bogata in vitamine si minerale atat de necesare bunei dezvoltari a fatului dar si pentru sanatatea viitoarei mamici. Este extrem de important consumul unor cantitati suficiente de proteine, glucide, calciu, fosfor si vitamine: B, C, D, E. Consumul de alcool trebuie exclus in totalitate din alimnetatie.

In ceea ce priveste ingrijirea corpului se recomanda in general dusurile caldute. Trebuie evitat sapunul si toate produsele de curatare care nu au pH-ul neutru. Acestea ar putea irita pielea si de aici aparitia numeroaselor complicatii. Spalaturile vaginale trebuie evitate. De asemenea o atentie deosebita trebuie data ingrijirii sanilor. Mameloanele se vor spala zilnic cu apa calda si sapun (sau alt produs de curatare) si se vor sterge cu un prosop foarte curat si aspru iar apoi va trebui sa ii ungeti cu o solutie speciala care se gaseste in farmacii.
Imbracamintea se recomanda a fi una lejera si comoda. Nu trebuie purtate cordoane stramte si nici incaltaminte cu tocuri inalte.

In concluzie pentru o buna dezvoltare a sarcinii femeia gravida nu trebuie sa aiba un regim de viata alert ci unul regulat, sa-si tonifice sistemul nervos facand lucruri care o fac sa se simta bine, sa doarma atat cat este necesar pentru a fi odihnita. Organismul trebuie pregatit din vreme pentru o nastere usoara si normala!





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin



Linkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forum



Trimite o felicitare


coafuri

diete