Avort

Avort

Despre avort se poate spune ca reprezinta intreruperea sarcinii inainte de perioada de viabilitate a fatului. Avortul se poate produce de la sine, avort spontan, sau poate fi avort provocat.

Avotul spontan poate fi determinat de foarte multe cauze. In primele luni de sarcina cele mai fracvente sunt cauzele de natura hormonala.Tulburarile endocrine par a fi de vina, constatandu-se un dezechilibru intre secretia ovarului si secretia celorlalte glande. Daca se constata pierderi de sange este necesara prezenta de urgenta la medicul specialist. Sarcina poate fi salvata prin repaus la pat, medicamente antispastice si tratament hormonal. Medicamentele va vor fi recomandate de medicul dumneavoastra ginecolog, orice alt tratament luat la intamplare poate avea consecinte grave, ducand la grabirea producerii avortului.

O alta cauza care determina declansarea avortului ar fi modificarea structurii uterului ca urmare a unei inflamatii cronice. Bolile infectioase, bolile febrile, emotiile puternice, loviturile accidentale in abdomen, raporturile sexuale excesive, toate acestea sunt cauze declansatoare de avort.

Simptomele unui avort spontan sunt de obicei durerile puternice, hemoragia, incetarea semnelor subiective de sarcina. Hemoragiile pot fi la inceput in cantitate mica si mai apoi abundente, sau sunt inca de la inceput abundente si urmate la scurt timp de expulzarea embrionului. Semnele de sarcina pe ca le prezenta garvida, cum ar fi greturile, ametelile, dispar brusc, si la cateva zile incep pierderile de sange.

Cand sarcina este mult mai mare, sase luni, avortul poate incepe prin ruperea apei si pierderea de lichid amniotic, sau prin contractii uterine dureroase si regulate.

Atunci cand apare un asfel de simptom femeia insarcinata trebuie sa se prezinte de urgenta la medicul specialist.

Avortul provocat survine atunci cand sarcina poate agrava starea de sanatate a femeii. Motivele care duc la intreruperea sarcinii sunt variate: boli grave de inima, boli infectioase acute, boli nervoase, disgravidii severe.

Alte articole pe aceeași temă:
Primele simptome ca esti insarcinata
Sarcina extrauterina
Activitatea hormonala in timpul sarcinii
Teste de sarcina

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Casatoria intre da si nu
  Casatoria intre da si nu

  Casatoria poate fi atat cel mai frumos lucru care ni se poate intampla in aceasta viata

 • Cum sa negociezi salariul?
  Cum sa negociezi salariul? Chiar si cele mai puternice si experimentate dintre noi recunosc ca au facut greseli de-a lungul
 • Virozele pielii
  Virozele pielii

  Herpesul este localizat pe piele si mai ales pe mucose, mai frecvent in jurul gurii si

 • Un look proaspat pentru 8 martie
  Un look proaspat pentru 8 martie De 8 martie trebuie sa aratam de nota 10. Machiajul, tunsoarea vestimentatia toate trebuie alese cu
 • Pastele la romani
  Pastele la romani

  Se stie ca Pastele la romani, ca si Craciunul, este o sarbatoare care uneste familia si este

 • Decoratiuni de Paste
  Decoratiuni de Paste

  O data cu venirea Sarbatorilor Pascale, apar pe pietele noastre diferite decoratiuni de Paste, pentru locuintaLinkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete