Alimentatia gravidei

Alimentatia gravidei

Atunci cand este sanatoasa, o gravida poate sa manance absolut orice, dar sa nu faca abuzuri. Bauturile alcoolice sunt strict interzise si de asemenea alimentelele foarte condimentate si prea sarate. Pentru ca femeia insarcinata sa se hraneasca intr-un mod corespunzator, trebuie sa mestece bine alimentele, lucru care este legat de sanatatea dintilor. Orice carie aparuta trebuie tratata din timp, fiind gresita credinta ca tratamentul stomatologic ar primejdui sarcina. O masea cariata poate fi cauza unei infectii grave la nastere.Astfel, femeia gravida trebuie sa-si spele dintii dupa fiecare masa.

Femeia insarcinata nu va manca mult deodata, ci de mai multe ori pe zi, cate putin si fara sa se grabeasca. Trebuie sa consume: lapte, iaurt, oua, legume si fructe proaspete, carne de pasare sau carne de vita. Seara se recomanda o masa mai redusa. Este indicat ca dupa masa, gravida sa se odihneasca cel putin o ora, pentru o buna digestie.

De mlte ori se intampla ca in timpul sarcinii, femeia sa sufere de constipatie. Daca persista mai mult timp, constipatia poate avea efecte grave atat asupra organismului cat si a fatului. Trebuie consultat de urgenta medicul specialist, pentru a va prescrie un tratament corespunzator, astfel incat stomacul sa functioneze corespunzator.

Unele gravide nu au nicio tulburare digestiva, ba chiar manifesta o pofta de mancare mai mare. Nu trebuie exagerat pentru ca a manca bine nu este acelasi lucru cu a manca mult. Cel mai bine este ca femeia insarcinata sa castige 8 pana la cel mult 12 kilograme in raport cu talia ei. Unele persoane considera ca este un pericol pentru sarcina atunci cand anumite pofte culinare nu sunt satisfacute. Este total grasita aceasta parere, pierderea unei sarcinii avand cu totul alte cauze.

Unele gravide se confrunta cu alte probleme cum ar fi lipsa poftei de mancare sau varsaturile. Daca varsaturile persista si se produc de mai multe ori pe zi, pot avea de suferit atat gravida cat si copilul. De aceea trebuie consultat medicul care ii va prescrie un tratament medicamentos pe baza de vitamine si minerale. Vitaminele sunt recomandate de medic chiar daca nu apar probleme pe parcursul sarcinii, pentru dezvoltarea armonioasa a fatului. Vitaminele A, B, C, D, E, K, P, precum si calciul pot fi asimilate si din alimentatia de zi cu zi, insa pe parcursul prepararii alimentelor, se pot distruge o mare parte din aceste vitamine.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin



Linkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forum



Trimite o felicitare


coafuri

diete