Zona zoster sau herpes zoster

Zona zoster sau herpes zoster

Virusul zoster, denumit si herpes zoster, este acelasi care cauzeaza varicela (varsatul de vant), insa apare putin modificat, fiind o infectie virala ce actioneaza asupra ganglionilor si a radacinilor posterioare din maduva spinarii, si apare numai pe o singura parte a corpului: pe piept, spate, pe fata in jurul unui ochi, pe abdomen, gat, pe cap, pe o mana sau un picior.

Simptomele dinnaintea eruptiei se caracterizeaza prin dureri de cap, uneori greturi, sensibilitate la lumina, arsuri, diaree, si apar cu 1-3 zile inainte de eruptie.

Acest virus actioneaza in special asupra persoanelor cu un sistem imunitar scazut, la persoanele de varsta a doua, la cei care au mai contactat acest virus  si, tot mai des, in randul copiilor, adolescentilor si tinerilor, datorita in primul rand factorilor psiho-sociali.

 Provoaca eruptie cu vezicule (basicute) pline cu lichid, dand simptome de : dureri in zona erupta si in pavilionul urechii.

Lichidul din vezicule se va tulbura intre 3-5 zile, dupa care veziculele se vor sparge, si se vor  forma cruste, iar vindecarea completa va avea loc intre 2-4 saptamani, lasand posibil cicatrici (ATENTIE, NU VA SCARPINATI ! ).

Medicamentatia folosita : Paracetamol, medicamente antiinflamatorii : Aulin, Diclofenac, Ketoprofen ; Acyclovir.

Prin urmare, daca constatati ca aveti  un astfel de virus, nu luati contact cu alte persoane, fiidca se transmite foarte usor si CONSULTATI MEDICUL DE FAMILIE !

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Parodontoza
  Parodontoza Parodontoza sau mai exact parodontopatie marginala, este o boala ce afecteaza din ce in ce mai
 • Laptele in alimentatie
  Laptele in alimentatie

  Laptele si preparatele pe baza de lapte, sunt surse de proteine de calitate superioara. Un litru

 • Slabire rapida cu Bodycenter Dakima
  Slabire rapida cu Bodycenter Dakima Vrei sa arati cat mai bine in aceasta vara? Vrei ca privirile admirative ale barbatilor sa
 • Durerea de stomac
  Durerea de stomac Durerea de stomac apare de cele mai multe ori ca urmare a inflamarii mucoasei gastrice, din
 • Coldrex MaxGrip Lemon, pentru sanatate maxima!
  Coldrex MaxGrip Lemon, pentru sanatate maxima! Acţionează inteligent pentru a te bucura de iarnă în continuare. Deşi se spune că o răceală
 • Rinoplastia
  Rinoplastia Rinoplastia este una dintre cele mai populare operatii estetice, atat in Europa, cat si in Statele