Zona zoster sau herpes zoster

Zona zoster sau herpes zoster

Virusul zoster, denumit si herpes zoster, este acelasi care cauzeaza varicela (varsatul de vant), insa apare putin modificat, fiind o infectie virala ce actioneaza asupra ganglionilor si a radacinilor posterioare din maduva spinarii, si apare numai pe o singura parte a corpului: pe piept, spate, pe fata in jurul unui ochi, pe abdomen, gat, pe cap, pe o mana sau un picior.

Simptomele dinnaintea eruptiei se caracterizeaza prin dureri de cap, uneori greturi, sensibilitate la lumina, arsuri, diaree, si apar cu 1-3 zile inainte de eruptie.

Acest virus actioneaza in special asupra persoanelor cu un sistem imunitar scazut, la persoanele de varsta a doua, la cei care au mai contactat acest virus  si, tot mai des, in randul copiilor, adolescentilor si tinerilor, datorita in primul rand factorilor psiho-sociali.

 Provoaca eruptie cu vezicule (basicute) pline cu lichid, dand simptome de : dureri in zona erupta si in pavilionul urechii.

Lichidul din vezicule se va tulbura intre 3-5 zile, dupa care veziculele se vor sparge, si se vor  forma cruste, iar vindecarea completa va avea loc intre 2-4 saptamani, lasand posibil cicatrici (ATENTIE, NU VA SCARPINATI ! ).

Medicamentatia folosita : Paracetamol, medicamente antiinflamatorii : Aulin, Diclofenac, Ketoprofen ; Acyclovir.

Prin urmare, daca constatati ca aveti  un astfel de virus, nu luati contact cu alte persoane, fiidca se transmite foarte usor si CONSULTATI MEDICUL DE FAMILIE !

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Vreau sa scap rapid de celulita!
  Vreau sa scap rapid de celulita! A venit primavara si deja ai intrat in panica din cauza pernutelor, a genunchilor ingrosati, a
 • Tartrul dentar
  Tartrul dentar Foarte multe persoane se confrunta cu depuneri de tartru dentar, principalele cauze ale aparitiei acestuia fiind
 • Fond de ten
  Fond de ten

  Din trusa de machiaj a unei femei face parte si un fond de ten, care trebuie

 • Patrunjelul
  Patrunjelul

  Foarte putine persoane cunosc faptul ca patrunjelul este o planta terapeutica. Patrunjelul este un excelent stimulator

 • Smokey eyes
  Smokey eyes

  Machiajul smokey eyes este cel mai des folosit de catre vedete si nu numai, pentru a-si pune

 • Redecoreaza-ti casa de Paste!
  Redecoreaza-ti casa de Paste!

  Vine Pastele iar curatenia si redecorarea casei vor aduce spiritul sarbatorii cat mai aprope de sufletul