Zincul este una dintre cele mai folosite minerale pentru piele, pentru metabolism, functia cea mai importanta a acestuia fiind aceea de aparare a organismului si de intarire a sistemului imunitar.
Zincul este recomandat persoanelor care sunt supuse la stres continuu, care sufera de insomnie, care au suferit rani grave, arsuri, care folosesc diuretice, sau persoanelor care folosesc anticonceptionale, care sufera de paraziti intestinali. Insa acesta mai este indicat si femeilor dupa nastere si persoanelor invarsta, deoarece, dupa cum am mai precizat, ajuta la intarirea sistemului imunitar si implicit al organismului.
Sursa necesara de zinc o puteti gasi in stridii, hering, galbenusul de ou, precum si produsele lactate, dar naturale, in semintele de dovleac, ardei, mazare, morcovi, sfecla si varza.
Zincul se utilizeaza si pentru prevenirea problemelor de prostata, precum si in tratamentul psoriazisului, dermatitei seboreice si folosit ca antiinflamator, inmoaie tesuturile si favorizeaza cicatrizarea ranilor, a arsurilor, ale iritatiilor pielii sau a semnelor lasate de interventiile chirurgicale.
Produsele pe baza de zinc mai sunt folosite si in cazul gingivitelor si al eruptiilor cutanate provocate de soare sau diferite plante otravitoare sau pentru mentinerea sanatatii parului.
Trebuie insa sa administrati zinc in functie de sfaturile medicului de familie, deoarece administrarea in exces a acestuia poate provoca scaderea sau blocarea apararii inumitare
Sunt foarte multe remedii homeopate, pentru fiecare simptom, dar si pentru fiecare pacient in parte. Acestea
Dezvoltarea normala a vorbirii trebuie sa fie o preocupare permanenta a mamei. Legata de dezvoltarea vorbirii
Ingrijirea unghiilor este foarte importanta pentru a avea maini frumoase, acestea reprezentand "oglinda sufletului". In ceea