Zincul

Zincul Zincul este foarte important pentru sanatatea organismului nostru, deoarece intareste sistemul imunitar, ajuta la stimularea formarii colagenului si nu in ultimul rand, ajuta la combaterea acneei, probleme destul de des combatute si acum solutionate.

Zincul este una dintre cele mai folosite minerale pentru piele, pentru metabolism, functia cea mai importanta a acestuia fiind aceea de aparare a organismului si de intarire a sistemului imunitar.

Zincul este recomandat persoanelor care sunt supuse la stres continuu, care sufera de insomnie, care au suferit rani grave, arsuri, care folosesc diuretice, sau persoanelor care folosesc anticonceptionale, care sufera de paraziti intestinali. Insa acesta mai este indicat si femeilor dupa nastere si persoanelor invarsta, deoarece, dupa cum am mai precizat, ajuta la intarirea sistemului imunitar si implicit al organismului.

Sursa necesara de zinc o puteti gasi in stridii, hering, galbenusul de ou, precum si produsele lactate, dar naturale, in semintele de dovleac, ardei, mazare, morcovi, sfecla si varza.

Zincul se utilizeaza si pentru prevenirea problemelor de prostata, precum si in tratamentul psoriazisului, dermatitei seboreice si folosit ca antiinflamator, inmoaie tesuturile si favorizeaza cicatrizarea ranilor, a arsurilor, ale iritatiilor pielii sau a semnelor lasate de interventiile chirurgicale.

Produsele pe baza de zinc mai sunt folosite si in cazul gingivitelor si al eruptiilor cutanate provocate de soare sau diferite plante otravitoare sau pentru mentinerea sanatatii parului.

Trebuie insa sa administrati zinc in functie de sfaturile medicului de familie, deoarece administrarea in exces a acestuia poate provoca scaderea sau blocarea apararii inumitare

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Moda pentru vara 2007
  Moda pentru vara 2007

  Moda pentru vara 2007 este una in care stilurile se impletesc foarte bine, nota comuna fiind

 • Ce semnificatie are scorul Apgar?
  Ce semnificatie are scorul Apgar? Scorul Apgar reprezinta un indice atribuit nou-nascutului in primul minut de viata si care apreciaza starea
 • Cauzele sterilitatii la femei
  Cauzele sterilitatii la femei

  Cauzele sterilitatii la femei sunt multiple si tocmai din acest motiv un control regulat la medic

 • Machiajul semi-permanent
  Machiajul semi-permanent

  Machiajul semi-permanent a fost prezentat pentru prima data esteticienelor la Congresul revistei Les Nouvelles Esthetiques, de

 • Port bebe-ul
  Port bebe-ul Port bebe-ul  (cangurul)  are avantajul unei relatii permanenete intre mama sau tata si copil
 • Flori de martisor
  Flori de martisor

  Puteti oferi flori de martisor frumos ornate, in ghivece, vaze sau cos.

  Puteti alege pentru un