Virozele pielii

Virozele pielii

Herpesul este localizat pe piele si mai ales pe mucose, mai frecvent in jurul gurii si in regiunea organelor genitale. Incepe printr-o usoara senzatie de usturime si arsura, iar dupa cateva ore apare eruptia. Aceasta se manifesta printr-o aglomerare de vezicule albe pe o placa de culoare rosiatica. Veziculele se vor rupe si se vor forma mici eroziuni zemuinde, avand tendinta de confluare intr-o eroziune mai mare. In cateva zile leziunea se vindeca, dar poate recidiva pe aceleasi locuri sau in alte regiuni, uneori fara o cauza aparenta, alteori cu ocazia unui deranjament intestinal, inainte de menstruatie, in stari febrile.

Verucile plane (negii) apar de cele mai multe ori la tineri, ca urmare a contaminarii cu un virus. Ele se caracterizeaza prin mici ridicaturi compacte, pe suprafata pielii., rotunde, cam cat un bob de linte, de culoare cenusie-galbuie, cu suprafata plana sau uneori brazdata de santuri. Ele se pot inmulti foarte repede si in general nu dispar decat prin cauterizare.

Condiloamele acuminate sunt tumorete de dimensiuni variabile, localizate pe mucoasa organelor genitale. De culoare rosie vie, ele sangereaza cu multa usurinta si cresc cu rapiditate, luand un aspect brazdat de conopida. Ele pot fi asemuite de multe ori cu anumite leziuni sifilitice avansate, motiv pentru care in momentul sesizarii unor astfel de afectiuni est necesara prezentarea de urgenta la un medic specialist.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

  • Trucuri pentru machiajul de vara
    Trucuri pentru machiajul de vara Pentru a avea un machiaj lejer de vara va prezentam cateva trucuri care sa vina in
  • Anorexia
    Anorexia

    Din ce in ce mai multe fete vor sa arate suple, cu o alura subponderala si

  • Efectele adverse ale antibioticelor
    Efectele adverse ale antibioticelor Antibioticele trateaza infectiile, insa luate dupa ureche produc o serie de efecte adverse, risca sa distruga
  • Lapte humana
    Lapte humana

    Laptele este cel mai hranitor aliment pentru cei mici, in special pentru sugari si pe piata

  • Masti cosmetice de vara
    Masti cosmetice de vara

    Mastile cosmetice preparate in casa au un efect benefic asupra pielii fetei fie ca sunt facute

  • Chirurgia estetica
    Chirurgia estetica Chirurgia estetica a depasit bariera necesitatii medicale, interventiile chirurgicale estetice precum marirea sanilor, modificarea formei nasului,