Virozele pielii

Virozele pielii

Herpesul este localizat pe piele si mai ales pe mucose, mai frecvent in jurul gurii si in regiunea organelor genitale. Incepe printr-o usoara senzatie de usturime si arsura, iar dupa cateva ore apare eruptia. Aceasta se manifesta printr-o aglomerare de vezicule albe pe o placa de culoare rosiatica. Veziculele se vor rupe si se vor forma mici eroziuni zemuinde, avand tendinta de confluare intr-o eroziune mai mare. In cateva zile leziunea se vindeca, dar poate recidiva pe aceleasi locuri sau in alte regiuni, uneori fara o cauza aparenta, alteori cu ocazia unui deranjament intestinal, inainte de menstruatie, in stari febrile.

Verucile plane (negii) apar de cele mai multe ori la tineri, ca urmare a contaminarii cu un virus. Ele se caracterizeaza prin mici ridicaturi compacte, pe suprafata pielii., rotunde, cam cat un bob de linte, de culoare cenusie-galbuie, cu suprafata plana sau uneori brazdata de santuri. Ele se pot inmulti foarte repede si in general nu dispar decat prin cauterizare.

Condiloamele acuminate sunt tumorete de dimensiuni variabile, localizate pe mucoasa organelor genitale. De culoare rosie vie, ele sangereaza cu multa usurinta si cresc cu rapiditate, luand un aspect brazdat de conopida. Ele pot fi asemuite de multe ori cu anumite leziuni sifilitice avansate, motiv pentru care in momentul sesizarii unor astfel de afectiuni est necesara prezentarea de urgenta la un medic specialist.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete