Ulcerul gastro-duodenal

Ulcerul gastro-duodenal Ulcerul gastro duodenal apare ca urmare a unei leziuni la nivelul mucoasei segmentelor gastrice si duodenale, din cauza efectului daunator al acidului gastric. Aparitia bolii este rezultatul unor dereglari ale mecanismelor nervoase care controleaza functiile stomacului. Exista insa numeroase cauze cu actiune locala asupra stomacului si duodenului, al caror efect este aparitia ulcerului.

O alimentatie bogata in condimente iuti, reprezinta o continua iritatie pentru intregul tub digestiv. Prepararea alimentelor prin prajire, duce la descompunerea uleiului in produsi care au un efect asemanator cu cel al condimentelor, excitand secretia de suc gastric si favorizand aparitia unor inflamatii locale. Alimentele insuficient mestecate favorizeaza aparitia ulcerului, prin faptul ca vor ramane un timp mai indelungat in stomac, devenind in acest fel iritante.

Dintre alimentele cele mai daunatoare, care pot declansa ulcerul, alcoolul ramane pe primul loc. Efectul acestuia este unul direct, lezand mucoasa care este destul de sensibila. Trebuie sa intelegeti faptul ca toate alimentele care inteapa sau "ard" limba, vor avea acelasi efect asupra stomacului, insa consecintele pot fi foarte grave, deoarece aceste alimente raman in stomac cateva ore.

Tutunul are un rol bine dovedit in declansarea unei gastrite si intretinerea ulcerului. Atat nicotina cat si produsii rezultati din arderea tutunului au proprietatea de a stimula secretia gastrica si de a declansa spasme ale musculaturii tubului digestiv.

Enervarea in timpul mesei duce la dezorganizarea mecanismelor nervoase care controleaza secretia gastrica. Un efect daunator il poate avea si mancatul la ore neregulate. Stomacul isi formeaza in timp un reflex conditionat de declansare a secretiei gastrice la orele la care se ia de obicei masa. In lipsa bolului alimentar, secretia acida va rani peretii stomacului.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Terapie geotermala
  Terapie geotermala

  Cea mai mare noutate in materie de masaj si tratamente antistres este folosirea in combinatie a

 • Ovulatia
  Ovulatia

  Ovulatia este procesul de eliberare a unui ovul matur din foliculul graafian in ovarul femeii, care

 • Tratamente naturiste pentru hipertensivi
  Tratamente naturiste pentru hipertensivi

  Cele mai multe tratamente naturiste pentru hipertensivi se bazeaza pe o serie de ceaiuri si tincturi

 • Oua umplute
  Oua umplute

  Pentru a face niste oua umplute cu compozitie picanta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente : 5-6

 • Eragon
  Eragon Eragon este un film de aventura inspirat din romanul fantastic cu acelasi nume, al lui
 • Decoratiuni interioare pentru Paste
  Decoratiuni interioare pentru Paste

  Sfanta sarbatoare Pascala aduce cu sine multe pregatiri gospodaresti, prepararea specialitatilor culinare dar si curatenia generalaLinkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete