Trigliceridele

Trigliceridele

Trigliceridele reprezinta depozitul de resurse energetice al organismului uman. Acestea se gasesc sub forma de grasimi, atat in tesutul adipos, cantitatea cea mai mare, dar si in celelalte tesuturi. Nivelul de trigliceride creste la nivel sangvin, atunci cand aportul caloric este mult mai mare decat ceea ce se consuma prin activitatile de zi cu zi, dar si din cauza unor factori ce tin de starea de sanatate a fiecaruia. Excesul de trigliceride se stocheaza in  tesutul adipos sub forma de grasimi, pentru a fi utilizate atunci cand organismul nu primeste suficiente calorii. Cand cantitatea de trigliceride se incadreaza in limitele normale, nu exista niciun risc pentru organism, din contra acestea contribuie la mentinerea unei stari optime a organismului. 

Hipertrigliceridemia (cresterea nivelului de trigliceride din sange), contribuie alaturi de  cresterea tensiunii arteriale, obezitate si cresterea colesterolului rau, la un risc crescut pentru bolile cardiovasculare. In aceeasi masura creste si riscul unui atac vascular cerebral.

Cauzele cele mai frecvente ale aparitiei hipertrigliceridemiei sunt greutatea corporala exegerata si diabetul zaharat. O alimentati necorespunzatoare bogata in carbohidrati, carne, paine, dulciuri si alcool ,asociate cu lipsa de miscare duc  la cresteri ale nivelului de trigliceride. Insa si afectiunile altor organe pot avea ca rezultat hipertrigliceridemia. Astfel ca in guta, pancreatita, hipotiroidism, diabet zaharat, sindrom Down, creste nivelul de trigliceride. Un nivel peste limitele normale apare si atunci cand se administreaza anumite medicamente : anticonceptionale orale, steroizi, diuretice.

Efectul invers, acela de nivel scazut de trigliceride se intalneste in situatii precum : malnutritie, malabsorbtie, hipertiroidism, etc.

Valorile trigliceridelor:

nivel optim: < 150 mg/dl

nivel crescut: 150-400 mg/dl

nivel foarte crescut: >500mg/dl

valori critice:. >500 mg/dl

 

Comentarii

 • 6 0
  Radu
  Eu am ajuns de la 300 la 50 cu Lipantil Nano. O tabletă seara.
 • 11 1
  simona
  ce medicamente sunt indicate pt un nivel al trigliceridelor foarte ridicat (600)
 • 2 13
  ADRIANA
  pt.scqderea nivelului de colesterol din sange incercati sa faceti o pasta din miere de albine si cu pudra de scortisoara/ O preparati ca un gem si o puteti folosi unsa pe piine dimineata la micul dejun.chiar de 2_3ori pe zi.Merita incercarea
 • 68 28
  sorin
  mi-am facut analizele in spania si mi-au gasit trigliceridelela un nivel detul de mare 390. mi-a dat un tratament in pastile dar ce as mai putea face. va rog sa-mi spuneti. multumesc.
 • 48 19
  slavita tania
  am analiza trigliceride de1540mg dl
  iar lipide totale
  2179 mg dl
 • 21 13
  mariana
  ce sa fac sa scad colesterolul?
  am 302
 • 78 25
  Ally
  Buna ziua. In urma efectuarii analizelor mi-a rezultat un nivel al trigliceridelor de 32.99 mg/dL si as vrea sa stiu ce inseamna asta...
 • 32 14
  floricel
  Mi-am facut analizele de curand si nivelul trigliceridelor era de 199. Cum as putea sa fac sa scada nivelul avand in vedere ca am 19 ani si am 60 de kg de la 50 de kg anul trecut?

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFemininLinkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete