Tratamente pentru barbia dubla

Tratamente pentru barbia dubla Cele mai eficiente tratamente pentru a scapa de barbia dubla sunt interventiile chirurgicale. Pliul de piele plin cu grasime sau barbia dubla apare mai frecvent la oamenii mai plinuti dar si la persoanele care au barbia mica sau situata mai inapoi decat ar trebui. Cu alte cuvinte, avem doua situatii: fie grasimea in exces intinde pielea barbiei prea mult, fie barbia prea mica si inapoi creeaza falsa impresie de exces in piele. Uneori predispozitia catre barbia dubla este mostenita sau dobandita ca rezultat al obisnuintei de a-ti privi picioarele, de a dormi pe perne inalte sau de a citi culcat.

"In cazul excesului de grasime, se poate apela la o lipoaspiratie faciala ce consta in extragerea surplusului adipos. Procedura se poate efectua sub anestezie locala sau generala, de cele mai multe ori sub anestezie generala. La persoanele tinere, pielea nu trebuie excizata pentru ca se retrage dupa lipoaspiratia zonei", dr. Calin Dobos, chirurg estetician.

La acesta interventie medicul foloseste niste canule fine care sunt conectate la un sistem vacumatic. La fel de bine se poate utiliza si laserul pentrua elimina surplusul de grasime. Uneori, pentru a obtine rezultate foarte bune, se poate recurge si la o tehnica de reintinerire, cum ar fi liftingul facial.

Ca urmare a interventiei se va obtine un contur mai bun al mandibulei, linia barbiei va fi accentuata, iar gatul se va ingusta capatand un aspect mai tanar si mai lung.

"Daca este un fals exces (la persoanele cu barbia mica), un implant de barbie este solutia. In cazul unui pliu de piele fara grasime, excizia chirurgicala este o solutie. Sau, daca se face lifting facial inferior si gat, pliul se intinde cu aceasta ocazie", dr. Calin Dobos.

Investigatiile necesare pentru interventia de corectare a barbiei duble sunt hemograma (numarul de globule albe si rosii), coagulograma, glicemia, ureea, VSH-ul, transaminazele, bilirubinemia, electrocardiograma si masurarea tensiunii arteriale.

Inainte cu 10 zile de interventie trebuie saintrerupeti orice tratament antiinflamator sau anticoagulant ori medicamente care contin acid acetilsalicilic. In ziua de dinaintea operatiei este recomandata o alimentatie usoara, iar cu 6 ore inainte de interventie nu mancati si nu beti nimic.

Postoperator se pune la nivelul zonei lipoaspirate un bandaj elastic special care se va purta 3-6 saptamani. Bandajul ajuta la refacerea uniforma a pielii si impiedica amplificarea edemelor. Edemul postoperator se remite in 3-4 saptamani iar rezultatul final este vizibil la 6 saptamani. Activitatea poate fi reluata dupa aproximativ 72 de ore, in functie de amploarea interventiei. Activitatile de birou vor putea fi reluate dupa sapte zile, iar cele care presupun un efort fizic excesiv, dupa o luna.

In primele 2 zile dupa operatie este recomandat sa dormiti doar pe spate pentru a preveni formarea unei tumefactii sau a unei contuzii postoperatorii. Suturile se indeparteaza in mod obisnuit la 12-14 zile dupa operatie. Disconfortul local se poate reduce prin medicatie antialgica indicata de medicul chirurg si anestezist.

Complicatiile in urma acestei interventii sunt, in general, rare si minore. Ce-i drept, in unele cazuri au aparut neplaceri precum hematomul, seromul, modificari temporare ale sensibilitatii pielii in zonele in care s-a intervenit sau mici denivelari tegumentare.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete