Testul Babes-Papanicolau

Testul Babes-Papanicolau Testul Babes-Papanicolau reprezinata o procedura simpla si in acelasi timp extrem de importanta, pentru depistarea din vreme a cancerului de col uterin. Femeile care si-au inceput viata sexala sunt indrumate sa-si faca testul Papanicolau cel putin o data pe an. Testul este unul foarte simplu, nu produce disconfort si este nedureros. Consta mai exact in prelevarea unei probe,  de la nivelul cervixului. Secretia este prelevata in momentul controlului ginecologic obisnuit, dupa care urmeaza analiza microscopica a celulelor.

Trebuie sa constientizati necesitatea efectuarii testului Babes-Papanicolau, deoarece o interventie rapida in momentul aparitiei unor modificari la nivelul mucoasei colului uterin va poate salva viata.

In urma analizei microscopice se pot identifica o serie de celule a caror dezvoltare nu se incadreaza in parametrii normali. De multe ori se intampla ca un rezultat pozitiv sa nu fie neaparat descoperirea in faza precoce a  cancerului de col uterin. Statisticile arata ca doar 1% din rezultatele declarate anormale, identifica un cancer de col in stadiu initial.  Celulele anormale pot aparea ca urmare a unor infectii de la nivelul colului, iar vindecarea survine rapid dupa urmarea unui tratament cu antibiotice.

Daca insa nu e vorba de o infectie, pacienta va fi atent monitorizata, va urama repetarea  testului, precum si se vor efectua o serie de interventii precum colposcopia sau biobsia pentru a se putea pune un diagnostic precis.

Dat fiind gravitatea bolii, sunt necesare vizitele cat mai dese la medicul ginecolog, pentru descoperirea in faza incipienta a cancerului si pentru a se putea administrat cat mai repede un tratament.

Cele mai predispuse la contactarea cencerului  de col uterin sunt femeile care si-au inceput viata sexuala inainte de 18 ani,  precum si cele care practica sexul neprotejat cu mai multi parteneri.

Daca nu v-ati facut in ultima perioada un test Papanicolau, ar trebui sa va prezentati de urgenta la medic in cazul in care prezentati sangerari dupa contactul sexual, intre menstre, dar si la menopauza. Durerile puternice in zona pelviana ar trebui de asemenea sa va indrepte catre un consult ginecologic.

Prin efectuarea unui test atat de simplu cum este testul Babes-Papanicolau poti identifica si trata din timp o boala extrem de grava. Mergeti la medicul ginecolog  periodic, pentru un consul complet si complex, si astfel va veti putea mentine starea de sanatate!
Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete