Spasmofilie

Spasmofilie Atacurile de spasmofilie sunt mult mai frecvente in cazul femeilor tinere si se datoreaza  unei hiperexcitabilitati nervoase ca urmare a unei carente severe de minerale (calciu si magneziu) pe fondul unei stari de anxietate, oboseala, stres accentuat, soc emotional.

Spasmofilia nu este o boala ci mai degraba un sindrom, nu are consecinte grave asupra sanatatii, episoadele unei crize de spasmofilie trecand dupa cateva minute.

In timpul unei crize, pacientii manifesta greutate in a respira (hiperventilatie), tremuraturi ale membrelor, puternice contractii musculare, senzatie de nod in gat, durere de stomac si intestine, tremuraturi ale pleoapelor, palpitatii, frisoane, transpiratie abundenta. Aceste crize trec de la sine, insa persoanele care sufera un astfel de episod sunt foarte obosite, se simt lipsite de putere, devin iritabile, anxioase.

In incercarea de a explica cat mai corect din punct de vedere medical cauzele care duc la aparitia acestori stari, specialistii sustin doua idei: pe de o parte lipsa de magneziu si calciu, ce poate fi compensata prin aportul de minerale si vitamine, iar pe de alta parte socul emotional puternic. Persoanele sensibile, emotive, care trec prin momente dificile cum ar fi pierderea unei persoane dragi, pierderea locului de munca, divort, sunt mai predispuse la crize de spasmofile. Tratamentul medicamentos trebuie sustinut de psihoterapie. De cele mai multe ori discutiile cu un specialist rezolva problemele emotionale, reusesc sa scoata pacientii din starea de depresie si aduc linistea emotionala. Familia are de asemenea un rol extrem de important in rezolvarea acestei afectiuni.  Dragostea oferita in sanul familiei reface echilibrul emotional a uneii persoane ce sufera de spasmofilie, iar crizele vor fi din ce in ce mai rare pana la disparitie.

De multe ori aparitia spasmofiliei ascunde  o alta afectiune cum ar fi o disfunctie a glandei tiroide (hipotiroidia) sau afectiuni cardiace.

Diagnosticul este dificil de pus deoarece simptomele, precum si metodele de analiza nu pot da cu certidune verdictul medical de spasmofilie. De multe ori poate fi vorba de un atac de panica, ce are multe din simptomele unei crize de spasmofilie. Cele doua afectiuni care se manifesta prin episoade relativ asemanatoare, se deosebesc prin elementul fricii, care apare din ce in ce mai pronuntat la persoanele ce sufera de atacuri de panica, si la care singura cale de vindecare este psihoterapia, spre deosebire de spasmofilie unde curele de calciu si magneziu duc la ameliorare si chiar vindecare.






Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin



Linkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forum



Trimite o felicitare


coafuri

diete