Silgard, primul vaccin impotriva cancerului de col uterin

Silgard, primul vaccin impotriva cancerului de col uterin

Silgard este primul vaccin care lupta impotriva virusului papiloma uman (HPV), virus care este raspunzator de aparitia cancerului de col uterin. Silgard este produs de Merck Sharp & Dohme (MSD). MSD, este o companie farmaceutică internaţională axată pe cercetare şi inovaţie.

In urma studiilor efectuate pe un esantion reprezentativ de femei, s-a demonstrat ca Silgard oferă o protecţie de 100% împotriva patologiei la nivel de col uterin, vaginal şi vulvar, inclusiv a stărilor precanceroase cervicale avansate. De asemenea, vaccinul oferă protecţie în 98% din stările precanceroase date de principalele două tipuri ale HPV cauzatoare de cancer, respectiv HPV 16 şi 18.

În România, cancerul de col ucide zilnic 5 femei. Din aceasta cauza tara noastra se afla pe primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea prin cancer de col uterin.  România are şi una dintre cele mai înalte rate de incidenţă a cancerului de col din Europa şi chiar din întreaga lume.

Silgard poate fi administrat copiilor între 9 şi 15 ani şi femeilor tinere cu vârste între 16 şi 26 de ani. Silgard este disponibil in farmaciile din toata tara. Vaccinarea cuprinde 3 injecţii administrate pe parcursul a 6 luni (0, 2, 6 luni). Vaccinul  se elibereaza exclusiv numai pe bază de prescripţie medicală, la recomandarea medicului de familie sau a medicilor specialisti: ginecologi, pediatrii.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete