Silgard, primul vaccin impotriva cancerului de col uterin

Silgard, primul vaccin impotriva cancerului de col uterin

Silgard este primul vaccin care lupta impotriva virusului papiloma uman (HPV), virus care este raspunzator de aparitia cancerului de col uterin. Silgard este produs de Merck Sharp & Dohme (MSD). MSD, este o companie farmaceutică internaţională axată pe cercetare şi inovaţie.

In urma studiilor efectuate pe un esantion reprezentativ de femei, s-a demonstrat ca Silgard oferă o protecţie de 100% împotriva patologiei la nivel de col uterin, vaginal şi vulvar, inclusiv a stărilor precanceroase cervicale avansate. De asemenea, vaccinul oferă protecţie în 98% din stările precanceroase date de principalele două tipuri ale HPV cauzatoare de cancer, respectiv HPV 16 şi 18.

În România, cancerul de col ucide zilnic 5 femei. Din aceasta cauza tara noastra se afla pe primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea prin cancer de col uterin.  România are şi una dintre cele mai înalte rate de incidenţă a cancerului de col din Europa şi chiar din întreaga lume.

Silgard poate fi administrat copiilor între 9 şi 15 ani şi femeilor tinere cu vârste între 16 şi 26 de ani. Silgard este disponibil in farmaciile din toata tara. Vaccinarea cuprinde 3 injecţii administrate pe parcursul a 6 luni (0, 2, 6 luni). Vaccinul  se elibereaza exclusiv numai pe bază de prescripţie medicală, la recomandarea medicului de familie sau a medicilor specialisti: ginecologi, pediatrii.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Semnificatia pietrei de agata
  Semnificatia pietrei de agata Agata este o piatra semipretioasa naturala, al carei nume provine de la raul Achates din Sicilia,
 • Bronz perfect
  Bronz perfect

  Pentru a avea un bronz perfect trebuie sa tineti cont de anumite sfaturi atunci cand mergeti

 • Cum sa ai o nunta ca in povesti
  Cum sa ai o nunta ca in povesti

  Pentru ca ziua in care va veti castori sa ramana cea mai frumoasa zi a vietii

 • Decoratiuni de Craciun
  Decoratiuni de Craciun

  Cumparam sau confectionam decoratiuni de Craciun deoarece vrem sa avem cat mai aprope de noi spiritul

 • Martisor
  Martisor Mai este un pic si pe 1 Martie sarbatorim ziua de Martisor si venirea primaverii. Este
 • BIOcosmetice de la DZINTARS
  BIOcosmetice de la DZINTARS Linia BIOcosmetica ANTIOXIDANTA
  Protectie impotriva imbatranirii premature. Asigura un real efect antirid. Produseleacestei linii sunt