Sedentarism

Sedentarism De sedentarism sau lipsa de miscare sunt legate o serie de boli cum ar fi cele cardiovasculare sau cardiopulmonare. Prin urmare sedentarismul, sau boala erei tehnologizate, scade dramatic speranta de viata, asa cum o arata cele mai recente studii, fiind una dintre primele zece cauze care duc la deces. O viata inactiva, fara cel putin o jumatate de ora de activitate fizica duce la cardiopatie ischemica, ateroscleroza,  infarct miocardic, accidente vasculare.

In zilele noastre sedentarismul este intalnit inca de la varste fragede. Copiii nu sunt incurajati de catre parinti sau profesori sa faca sport, petrec foarte mult timp pe scaun in fata calculatorului sau a televizorului, iar pe langa lipsa activitatii fizice au si o alimentatie necorespunzatoare. O cauza a supraponderabilitatii infantile este sedentarismul, iar cei mici au de cele mai multe  in familie persoane sedentare, fie ca este vorba de bunici sau parinti.

In ziua de azi mersul pe jos, chiar si atunci cand este vorba de distante mici, devine o povara, urcatul scarilor  nici nu este luat in calcul, mersul la serviciu cu bicicleta este ales de foarte putini, cei mai multi preferand masina sau mijloacele de transpot in comun, ca sa nu mai amintim ca mersul la sala de sport, la inot, sau la alergat sunt activitati practicate de foarte putini.

Una din cauzele lipsei de miscare este timpul, care a devenit foarte pretios, foarte multi petrecand  intre 8 si 12 ore la serviciu in fata calculatorului. Insa si pentru persoanele foarte ocupate trebuie sa existe cel putin 30 de minute de mers pe jos. Fie ca e plimbare, mers la cumparaturi, nu neglijati activiatea fizica, deoarece miscarea antreneaza muschii, se produce o mai buna oxigenare a organismului, inima va lucra mai bine, sistemul nervos central se va relaxeaza, va veti simti plin de energie si va creste foarte mult capacitatea de concentrare.

Persoanele sedentare pe langa problemele cardiace, care sunt cele mai frecvente, au probleme cu circulatia de la nivelul picioarelor, statul pe scaun creste incidenta hemoroizilor, lipsa de miscare duce la dureri articulare, deformari ale coloanei, precum si la anxietate, insomnie, depresie.

Asadar faceti sport, renuntati la fumat, la consumul de alcool, mancati cat mai sanatos cu cat mai putine grasimi, si astfel va veti mentine sanatatea!
Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete