Sa trecem usor peste gripa si raceli!

Sa trecem usor peste gripa si raceli!

Atat gripa cat si guturaiul sunt foarte frecvente in anotimpul rece. Sursa de infectie o constituie de obicei omul bolnav si purtatorii sanatosi de virus. Gripa are un debut brusc cu febra, frisoane, stare generale rea, dureri in tot corpul, dureri de cap, toropeala, tuse, stranut, raguseala spre deosebire de raceala care semanifesta lent, cu indispozitie, mici frisoane, dureri musculare, stranuturi repetate. Nasul se infunda si incepe apoi sa curga abundent.

Tratamentele indicate atat in cazul gripei cat si in cazul racelilor sunt asemanatoare: in primul rand bolnavul va trece mult mai repede peste boala si va preveni aparitia unor complicatii nedorite daca va avea un repaus la pat timp de 4-5 zile. Regimul alimentar trebuie sa fie bogat in lichide: supe de pui, ceaiuri calde,dar si dulciuri si paste fainoase. Pentru combaterea febrei si a durerilor mulsculare sunt indicate medicamentele care au ca principiu activ acidul acetil salicilic (aspirina). Se vor administra espectorante pentru tuse, vitamina C atat sub forma de comprimate dar luata mai ales din consumul de fructe proaspete, in special lamaie.

Administrarea de antibiotice se va face doar in cazul aparitiei unor complicatii puternice si numai la indicatiile medicului de familie. In general in stari de gripa si raceli puternice nu se vor administra antibiotice.

Mai trebuie sa stiti ca in cazul gripei imunitatea este de scurta durata si numai fata de virusul care a produs imbolnavirea, iar guturaiul nu lasa imunitate.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete