Riscurile folosirii betisoarelor de urechi

Riscurile folosirii betisoarelor de urechi Foarte multe mame folosesc betisoare pentru igiena urechilor celor mici si nu numai, deoarece s-a constatat ca si cei mari, adultii folosesc aceste "ustensile", insa foarte putini stiu de riscurile folosirii betisoarelor de urechi care pun in pericol auzul.

Se stie ca in canalul auditiv se secreta in mod firesc cerumen sau ceara, in limbajul obisnuit. Cerumenul care se formeaza la nivelul timpanului se elimina natural din canalul auditiv, catre exteriorul urechii. Doar acesta zona, exteriorul urechii, este recomandabil a fi curatata cu betisoarele de urechi.

Medicii ORL-isti afirma faptul ca daca folosim betisoarele pentru interiorul urechii, nu facem decat sa impingem "ceara" catre membrana timpanica, fapt ce va duce la o senzatie de ureche infundata, jena locala si o scadere a acuitatii auzului, iar daca betisoarele vor fi folosite excesiv, acest lucru va duce la traumatisme ale conductului auditiv extern, perforarea timpanului sau provocarea unor infectii locale sau a otitelor externe.

Medicii mai interzic folosirea de obiecte ascutite, ca agrafele, substantele de curatat sau apa oxigenata, dar si folosirea in exces a betisoarelor de urechi, dupa cum am precizat mai sus.

Medicii ORL-isti recomanda ca igiena urechilor celor mici, dar si a celor mari, sa se faca cu apa calduta si sapun, insa numai la nivelul pavilionului urechii externe si zilnic. Iar urechile vor fi sterse cu ajutorul unui prosop curat. Ei recomanda sa se evite zona interna a urechii si sa se puna accent doar pe zona externa.

In cazul in care apare dopul de ceara, se recomanda consultatia unui medic ORL-ist, care va sti sa indeparteze problema si nu este recomandat sa incercati dumneavostra acasa, indepartarea cu diferite mijloace.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Traditii de Paste
  Traditii de Paste

  Pastele este sarbatoarea crestin-ortodoxa care anunta Invierea Domnului Isus Hristos, biruinta omenirii, triumful asupra suferintei si

 • Chirurgia estetica
  Chirurgia estetica Chirurgia estetica a depasit bariera necesitatii medicale, interventiile chirurgicale estetice precum marirea sanilor, modificarea formei nasului,
 • Escada
  Escada Escada - rockin` rio eau de toilette
  Experimentati ritmul senzual al muzicii
 • Sarcina extrauterina
  Sarcina extrauterina

  Principala cauza a aparitiei sarcinii extrautarine este fixarea ovului fecundat in afara cavitatii uterine. De obicei

 • Rochii de ocazie
  Rochii de ocazie Alegeti rochii de ocazie care sa va reprezinte stilul si in care sa va simtiti bine.
 • Ultraviolet
  Ultraviolet

  La sfarsitul secolului 21, o tanara, numita Violet(Milla Jovovich), este vicitima unei boli (hemophagia). Cei care