Riscurile folosirii betisoarelor de urechi

Riscurile folosirii betisoarelor de urechi Foarte multe mame folosesc betisoare pentru igiena urechilor celor mici si nu numai, deoarece s-a constatat ca si cei mari, adultii folosesc aceste "ustensile", insa foarte putini stiu de riscurile folosirii betisoarelor de urechi care pun in pericol auzul.

Se stie ca in canalul auditiv se secreta in mod firesc cerumen sau ceara, in limbajul obisnuit. Cerumenul care se formeaza la nivelul timpanului se elimina natural din canalul auditiv, catre exteriorul urechii. Doar acesta zona, exteriorul urechii, este recomandabil a fi curatata cu betisoarele de urechi.

Medicii ORL-isti afirma faptul ca daca folosim betisoarele pentru interiorul urechii, nu facem decat sa impingem "ceara" catre membrana timpanica, fapt ce va duce la o senzatie de ureche infundata, jena locala si o scadere a acuitatii auzului, iar daca betisoarele vor fi folosite excesiv, acest lucru va duce la traumatisme ale conductului auditiv extern, perforarea timpanului sau provocarea unor infectii locale sau a otitelor externe.

Medicii mai interzic folosirea de obiecte ascutite, ca agrafele, substantele de curatat sau apa oxigenata, dar si folosirea in exces a betisoarelor de urechi, dupa cum am precizat mai sus.

Medicii ORL-isti recomanda ca igiena urechilor celor mici, dar si a celor mari, sa se faca cu apa calduta si sapun, insa numai la nivelul pavilionului urechii externe si zilnic. Iar urechile vor fi sterse cu ajutorul unui prosop curat. Ei recomanda sa se evite zona interna a urechii si sa se puna accent doar pe zona externa.

In cazul in care apare dopul de ceara, se recomanda consultatia unui medic ORL-ist, care va sti sa indeparteze problema si nu este recomandat sa incercati dumneavostra acasa, indepartarea cu diferite mijloace.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Semne din nastere la bebelusi
  Semne din nastere la bebelusi Multi bebelusi se nasc cu semne care pot ramane pe piele cateva ore, cateva luni sau
 • Cum sa previi imbolnavirea sugarului
  Cum sa previi imbolnavirea sugarului

  Imbolnavirea copilului poate fi prevenita. Nu trebuie decat sa ai multa grija si sa fii atenta

 • Conjunctivita
  Conjunctivita

  Conjunctivita este o boala oculara care se manifesta prin inflamarea mucoasei conjunctivale. Apare mai ales la

 • Anexita
  Anexita

  Anexita este o inflamatie a trompelor si ovarelor. Foarte multe femei sufera de aceasta afectiune, iar

 • Ingrid Vlaslov
  Ingrid Vlaslov

  O alta creatoare de moda foarte cunoscuta, remarcata si apreciata la noi in Romania este Ingrid

 • Decoreaza casa cu stil
  Decoreaza casa cu stil

  Daca vrei sa schimbi ceva la casa ta, dar nu dispui de bani pentru a angaja un