Rinoplastia

Rinoplastia Rinoplastia este una dintre cele mai populare operatii estetice, atat in Europa, cat si in Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, nu oricine este eligibil pentru o operatie de rinoplastie si, in plus, exista temeri foarte mari cu privire la acest tip de interventie.
Daca esti nemultumit de propriul nas, atunci ar putea fi suficient sa mergi la doctorul chirurg, ca sa il remodeleze. Fie ca vrei sa corectezi un defect din nastere, o problema medicala sau ca vrei sa corectezi semnele lasate de vreme, rinoplastia poate oferi un echilibru al proportiilor care sa te satisfaca.

Rinoplastia efectuata in urma unui accident sau unei tumori se numeste reconstructiva, in timp ce aceea efectuata pentru a corecta urmelor lasate de un traumatism sau pentru a face un nas mai frumos se numeste rinoplastie estetica, aceasta din urma fiind cea mai frecventa si cunoscuta, dr. Calin Dobos, chirurg estetician.

Este foarte important, insa, urmatorul aspect: nu esti un bun candidat la rinoplastie daca te astepti ca operatia sa iti transforme viata in mod miraculos. Te poti astepta sa ai un nas mai frumos, mai bine proportionat raportat la dimensiunile fetei, dar nu incerca sa atingi astfel perfectiunea.

Cei care doresc sa isi remodeleze nasul, dar au sub 16 ani, mai au de asteptat, intrucat de abia la aceasta varsta nasul inceteaza sa mai creasca.

"Mai nou, unii medici au incercat sa corecteze imperfectiunile prin injectari cu acid hialuronic sau substante pe baza de calciu sau toxina botulinica. Efectul lor e temporar si corecteaza imperfectiuni mai mici, discrete. Ca urmare s-a ajuns sa fie folosite in defecte minore, mai ales dupa rinoplastii, insa chirurgia ramane cea care aduce rezultate stabile, iar daca operatia este un succes, rezultatul e pe viata", dr. Calin Dobos

Ar trebui sa te gandesti la o operatie de rinoplastie daca te confrunti cu:
- cocoasa mai mare sau mai discreta
- varf lung (cazut), gros sau bilobat-ascutit
- nasul gros la privirea din fata
- columela (partea inferioara dintre nari) sa fie prea cazuta sau prea ridicata
- nasul sa plece fie prea din frunte, fie cu o scobitura nefiresc de adanca intre radacina lui si - frunte.
- narile prea mari
- deviat lateral fie varful, fie tot
- linia dorsala franta
- alte deformari date de traumatisme, etc.

Cum ne pregatim pentru rinoplastie ?
Desigur, fiecare pacient va primi indicatiile medicului in functie de tipul de rinoplastie ales si starea sa de sanatate. Este foarte probabil, insa, ca medicul sa ceara pacientului sa renunte la fumat, deoarece poate incetini recuperarea si provoca infectii. De asemenea, cu cel putin 6 ore inainte de operatie, pacientul nu trebuie sa manace si sa bea nimic. In majoritatea cazurilor, rinoplastia este efectuata sub anestezie generala. Dupa operatie este foarte probabil sa stai in spital o noapte sau doua, pentru supraveghere si schimbarea pansamentelor.

Ce se intampla dupa operatie ?
Pana la trecerea efectelor anestezicului, este necesara odihna. Dupa aceea, pentru a calma durerea post-operatorie, este posibil sa fie necesare calmante. O zi sau doua vei avea in fiecare nara un pansament care sa te impiedice sa respiri pe nas. De asemenea, vei avea nevoie de o persoana apropiata care sa te ajute in primele 24 de ore dupa operatie si sa te duca acasa de la spital.

Exista efecte secundare ?
Exista bineinteles cateva simptome postoperatorii, dar acestea sunt temporare. Cele mai frecvente sunt:

- senzatie de durere, umflaturi, vanatai in jurul ochilor
- amorteala - mai ales in varful nasului
- dificultate in a respira penas, care este redusa pe masura ce zona se desumfla
- sangerari minore, timp de o zi sau doua

Care este costul unei rinoplastii ?
Costul variaza intre 1500 - 1700 euro, incluzand controale si internare de o zi.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete