Persoanele care sufera de insolatie sunt acelea care s-au expus pe o perioada lunga de timp la caldura excesiva emanta de razele soarelui. Insolatia se poate instala chiar si atunci cand ne ferim de razele soarelui si stam la umbra. Primele simptome ale insolatiei se manifesta prin dureri mari de cap, ameteli, greata, inrosirea excesiva a fetei. In situatii mai grave apar varsaturi, crampe musculare, delir. In aceasta stare, organismul este supraincalzit si nu mai reuseste sa-si regleze temperatura prin mecanismele specifice (pacientul nu mai transpira).
Primul ajutor in caz de insolatie consta in aducerea persoanei intr-o camera racorosa. I se vor indeparta hainele si i se va face ventilatie. Va trebui asezat intr-o pozitie in care capul sa fie mai jos decat picioarele. Daca este constient va trebui sa-i dati sa bea apa rece, de preferat apa minerala, pana la 2 l in premele 2-3 ore. In cazul in care starea este mult mai grava i se vor aplica comprese reci pe membre, cap si gat. Nu este recomandat sa i se faca dusuri foarte reci.
Pentru a evita aparitia insolatiei va trebui sa renuntati la iesirile in zilele foarte calduroase in intervalul 11-18. Daca sunteti totusi nevoiti sa va deplasati in acest interval, purtati haine deschise la culore, din materiale naturale (in, bumbac) si acoperiti-va capul cu o palarie,sau sapca. Va trebui sa aveti pe tot parcursul deplasarii o sticla cu apa, pentru a va hidrata.
Cele mai recomandate frizuri pentru aceasta vara sunt cele in care parul este strans la spate
Dezvoltarea normala a vorbirii trebuie sa fie o preocupare permanenta a mamei. Legata de dezvoltarea vorbirii
Singapore este un adevarat paradis al cumparaturilor, atragandu-si turistii cu multitudinea de propuneri pentru petrecerea timpului
Printre accesoriile unei femei, pe langa cercei, coliere, margele sau genti, se numara si diferite bratari, fie