Impreuna invingem autismul!

Impreuna invingem autismul! 10000 medici de familie află despre depistarea simptomelor autismului la copii, de la vârsta de 18 luni prin broşurile şi afişele campaniei “Împreună învingem autismul!”.

Campania, începută în noiembrie 2008, continuă cu informarea medicilor de familie prin distribuţia de broşuri şi postere care îi vor ajuta pe aceştia să identifice semnele autismului la copil. Pachetele, trimise prin Fan Courier, unul dintre susţinătorii campaniei, au ajuns cu sprijinul Societăţii naţionale a medicilor de familie în 33 judeţe la asociaţiile locale ale medicilor de familie.

Astfel, 8000 de broşuri şi postere ale campaniei “Împreună învingem autismul!”, vor fi distribuite în martie şi aprilie către medicii de familie în cadrul întâlnirilor lunare de la nivelul celor 33 judeţe. 2000 broşuri şi postere au fost distribuite în cadrul Conferinţei Boli Rare şi Conferinţei Naţionale a Medicilor de Familie.

Pachetul de materiale de screening pentru autism (poster şi ghid), a fost tradus cu sprijinul organizaţiei Help Autism Now Society din Statele Unite.

Fundaţia Romanian Angel Appeal şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, împreună cu partenerul lor oficial Fundaţia Vodafone România susţin campania de informare pentru ca autorităţile, medicii, oamenii, societatea să conştientizeze că un diagnostic pus corect şi la timp şi o terapie adecvată pot ajuta un copil cu autism să ducă o viaţă aproape normală.

Campania a debutat la Librăria Cărtureşti din Bucureşti cu o expoziţie de fotografii emoţionante a 23 de copii frumoşi, delicaţi, sensibili care se luptă zilnic să iasă din captivitatea lumilor lor speciale. Tot atunci s-a lansat şi www.invingemautismul.ro - site-ul de informare şi sensibilizare al campaniei.

Un alt pas în campania de informare a medicilor de familie a fost realizat pe 28 februarie prin participarea la Conferinţa Naţională pentru Boli Rare. Aceasta manifestare a fost iniţiată şi organizată de Centrul Naţional pentru Studii în Medicina Familiei, în parteneriat cu Societatea Română pentru Boli Rare.

Printre temele prezentate s-a aflat şi subiectul diagnosticului precoce al autismului la copil. Această temă a suscitat interes şi discuţii în rândul celor prezenţi, întrucât până acum informaţiile legate de instrumentele de screening şi de evaluare şi monitorizare a copilului cu autism au lipsit sau erau de mult depăşite. Aceasta în condiţiile în care rolul medicului de familie este unul esenţial în stabilirea şi confirmarea unui diagnostic precoce de tulburare din spectrul autismului (TSA).

Problematica legată de asistenţa psihologică şi medicală a copiilor cu TSA a fost prezentată de psih. Domnica Petrovai şi de dr. Mihaela Ştefănescu. Pe lângă noţiunile medicale şi de terapie recuperatorie, medicii prezenţi au beneficiat şi de broşura şi posterul pe care iniţiatorii campaniei "Împreună învingem autismul!" l-au pus la dispoziţie gratuit reţelei de medicină primară din România.

Rolul medicului de familie în stabilirea şi confirmarea unui diagnostic de tulburare de spectru autist este foarte important, el fiind prima verigă care ajută în recuperarea acestor copii. De aceea, Conferinţa Naţională a Medicilor de Familie, ce se va desfăşura în perioada 25-28 martie la Bucureşti, este unul dintre momentele esenţiale de diseminare a informaţiilor despre autism prin intermediul broşurilor realizate în campania “Împreună învingem autismul!”.

“Dat fiind faptul că autismul la copii este destul de greu identificabil şi identificat, că nu există specialişti care să poată evalua şi diagnostica un copil cu tulburări din spectrul autist, care să îndrume ulterior copilul şi familia acestuia către servicii de asistenţă şi recuperare, considerăm că broşura distribuită de Fundaţia Romanian Angel Appeal este foarte binevenită, mai ales la nivelul asistenţei medicale primare, a medicilor de familie. Totodată, considerăm că este necesar ca organizaţiile nonguvernamentale să se poată implica la nivel local în vederea înfiinţării unor centre de diagnostic şi recuperare a copiilor cu autism”. Dr Costinela Georgescu, Director Adjunct Direcţia Sanitară Galaţi.  

Campania, care se desfaşoară în perioada noiembrie 2008 – aprilie 2009, continuă în luna următoare cu o acţiune intensă de advocacy pentru creşterea gradului de implicare a autorităţilor publice competente pentru a răspunde nevoilor copiilor cu autism din România.

Conturile pentru donaţii au fost deschise la BRD - Groupe Societe Generale, Agenţia Calea Călăraşilor:

RO90BRDE441SV30677974410 lei

RO31BRDE441SV30678184410 euro
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Cura cu struguri
  Cura cu struguri

  Cura cu struguri este cea mai recomandata copiilor si varstnicilor, deoarece zaharurile din struguri sunt imediat asimilate

 • Spider-Man 3 (Omul-Paianjen 3)
  Spider-Man 3 (Omul-Paianjen 3)

  Regizorul Sam Raimi a vrut ca Spider Man sa aiba o continuare si prin urmare ,

 • Eliminati starea de stres prin masaj
  Eliminati starea de stres prin masaj

  Starea de stres poate fi eliminata prin masaj de relaxare, prin trecerea la un regim de

 • Cycas revoluta
  Cycas revoluta Cycas revoluta este o planta decorativa exotica, cu o forma spectaculoasa care se aseamana foarte mult
 • Anorexia
  Anorexia

  Din ce in ce mai multe fete vor sa arate suple, cu o alura subponderala si

 • Un strop de prospetime in casa ta
  Un strop de prospetime in casa ta

  E vara, e cald, e sezonul calatoriilor la mare sau la munte, al plimbarilor in aerLinkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete