Impreuna invingem autismul!

Impreuna invingem autismul! 10000 medici de familie află despre depistarea simptomelor autismului la copii, de la vârsta de 18 luni prin broşurile şi afişele campaniei “Împreună învingem autismul!”.

Campania, începută în noiembrie 2008, continuă cu informarea medicilor de familie prin distribuţia de broşuri şi postere care îi vor ajuta pe aceştia să identifice semnele autismului la copil. Pachetele, trimise prin Fan Courier, unul dintre susţinătorii campaniei, au ajuns cu sprijinul Societăţii naţionale a medicilor de familie în 33 judeţe la asociaţiile locale ale medicilor de familie.

Astfel, 8000 de broşuri şi postere ale campaniei “Împreună învingem autismul!”, vor fi distribuite în martie şi aprilie către medicii de familie în cadrul întâlnirilor lunare de la nivelul celor 33 judeţe. 2000 broşuri şi postere au fost distribuite în cadrul Conferinţei Boli Rare şi Conferinţei Naţionale a Medicilor de Familie.

Pachetul de materiale de screening pentru autism (poster şi ghid), a fost tradus cu sprijinul organizaţiei Help Autism Now Society din Statele Unite.

Fundaţia Romanian Angel Appeal şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, împreună cu partenerul lor oficial Fundaţia Vodafone România susţin campania de informare pentru ca autorităţile, medicii, oamenii, societatea să conştientizeze că un diagnostic pus corect şi la timp şi o terapie adecvată pot ajuta un copil cu autism să ducă o viaţă aproape normală.

Campania a debutat la Librăria Cărtureşti din Bucureşti cu o expoziţie de fotografii emoţionante a 23 de copii frumoşi, delicaţi, sensibili care se luptă zilnic să iasă din captivitatea lumilor lor speciale. Tot atunci s-a lansat şi www.invingemautismul.ro - site-ul de informare şi sensibilizare al campaniei.

Un alt pas în campania de informare a medicilor de familie a fost realizat pe 28 februarie prin participarea la Conferinţa Naţională pentru Boli Rare. Aceasta manifestare a fost iniţiată şi organizată de Centrul Naţional pentru Studii în Medicina Familiei, în parteneriat cu Societatea Română pentru Boli Rare.

Printre temele prezentate s-a aflat şi subiectul diagnosticului precoce al autismului la copil. Această temă a suscitat interes şi discuţii în rândul celor prezenţi, întrucât până acum informaţiile legate de instrumentele de screening şi de evaluare şi monitorizare a copilului cu autism au lipsit sau erau de mult depăşite. Aceasta în condiţiile în care rolul medicului de familie este unul esenţial în stabilirea şi confirmarea unui diagnostic precoce de tulburare din spectrul autismului (TSA).

Problematica legată de asistenţa psihologică şi medicală a copiilor cu TSA a fost prezentată de psih. Domnica Petrovai şi de dr. Mihaela Ştefănescu. Pe lângă noţiunile medicale şi de terapie recuperatorie, medicii prezenţi au beneficiat şi de broşura şi posterul pe care iniţiatorii campaniei "Împreună învingem autismul!" l-au pus la dispoziţie gratuit reţelei de medicină primară din România.

Rolul medicului de familie în stabilirea şi confirmarea unui diagnostic de tulburare de spectru autist este foarte important, el fiind prima verigă care ajută în recuperarea acestor copii. De aceea, Conferinţa Naţională a Medicilor de Familie, ce se va desfăşura în perioada 25-28 martie la Bucureşti, este unul dintre momentele esenţiale de diseminare a informaţiilor despre autism prin intermediul broşurilor realizate în campania “Împreună învingem autismul!”.

“Dat fiind faptul că autismul la copii este destul de greu identificabil şi identificat, că nu există specialişti care să poată evalua şi diagnostica un copil cu tulburări din spectrul autist, care să îndrume ulterior copilul şi familia acestuia către servicii de asistenţă şi recuperare, considerăm că broşura distribuită de Fundaţia Romanian Angel Appeal este foarte binevenită, mai ales la nivelul asistenţei medicale primare, a medicilor de familie. Totodată, considerăm că este necesar ca organizaţiile nonguvernamentale să se poată implica la nivel local în vederea înfiinţării unor centre de diagnostic şi recuperare a copiilor cu autism”. Dr Costinela Georgescu, Director Adjunct Direcţia Sanitară Galaţi.  

Campania, care se desfaşoară în perioada noiembrie 2008 – aprilie 2009, continuă în luna următoare cu o acţiune intensă de advocacy pentru creşterea gradului de implicare a autorităţilor publice competente pentru a răspunde nevoilor copiilor cu autism din România.

Conturile pentru donaţii au fost deschise la BRD - Groupe Societe Generale, Agenţia Calea Călăraşilor:

RO90BRDE441SV30677974410 lei

RO31BRDE441SV30678184410 euro
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Afectiuni ale pielii la copii
  Afectiuni ale pielii la copii

  Multi copii  prezinta afectiuni ale pielii in anumite perioade, iar cauzele sunt foarte variate. De obicei

 • Gloria Gaynor la Bucuresti
  Gloria Gaynor la Bucuresti

  Anul acesta este plin de evenimente speciale si anume concertele tinute de artisti celebrii de peste hotare.

 • Pojar
  Pojar

  Pojar sau rujeola este o boala contagioasa, fiind transmisa numai de catre pacientul infectat. De regula

 • Noul exfoliant De-Aging Saltmousse
  Noul exfoliant De-Aging Saltmousse Spre deosebire de alte exfoliante spa, De-Aging Saltmousse a fost creat avand ca obiectiv o mentinere
 • Moda pentru iarna 2006-2007
  Moda pentru iarna 2006-2007 Pentru a fi la moda in sezonul rece 2006-2007, poti sa adopti fie o tinuta eleganta,
 • Tendinte in machijul acestui sezon
  Tendinte in machijul acestui sezon

  Tendinta generala in sezonul primavara-vara este una care scoate foarte mult in evidenta feminitatea. Dantele, pliseurile,Linkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete