Fibrom uterin

Fibrom uterin Fibrom uterin: tumoare benigna, necanceroasa, aparuta prin proliferarea tesutului muscular uterin. De multe ori este descoperit intamplator, cu ocazia unui examen ginecologic si de obicei trebuie indepartat printr-o interventie chirurgicala, in caz contrar ducand la complicatii.

Fibromul uterin este o formatiune dura localizatala nivelul corpului uterin. Fibroamele sunt des intalnite la femeile cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani, si aproximativ 80% dintre femei sufera de aceasta afectiune. Cauzele aparitiei fibromului uterin nu sunt cunoscute in totalitate. O cauza frecventa se pare ca este cea hormonala. Estrogenul se secreta mult in timpul sarcinii, si din acest motiv cresterea fibromului uterin este accentuata pe toata aceasta perioada. Progerteronul are un rol asemnator, constand in proliferarea tumorii.

Siptomele sunt variate, insa cea mai frecventa este sangerarea abundenta, atat in timpul menstruatiei, dar si intre menstre, ceea ce ar trebui sa va puna pe ganduri si sa va faca sa mergeti la un control ginecologic amanuntit. Unele femei sufera de dureri in zona abdominala, dureri care se manifesta puternic in timpul actului sexual. Urinarile dese constituie un alt simptom al fibromului uterin. Nu in ultimul rand trebuie amintit faptul ca fibromul uterin poate duce la infertilitate, la avort spontan sau aparitia unor complicatii in timpul sarcinii.

Tratamentul asa cum am spus la inceput este chirurgical. Exista si cazuri in care fibromul uterin se poate trata prin alte metode decat cele chirurgicale. O supraveghere atenta, si un tratament medicamentos care sa previna si sa vindece anemia cauzata de scurgerile abundente de sange, sau infectiile urinare pot duce la ameliorarea si de ce nu la involutia bolii.




Comentarii

  • 7 0
    Giulia
    Buna ziua! Vreau sa va impartasesc experienta mea in legatura cu fibromul si nasterea. Am avut multe probleme ginecologice de-a lungul timpului. La 35 de ani am aflat in urma controalelor ca am un fibrom localizat in uter, cu dimensiuni destul de mari. Nu aveam copil si imi doream mult unul. Datorita domnului doctor Silviu Istoc am scapat de fibrom, fiind operata laparoscopic. Nu stiam foarte multe despre asta, stiam doar ca exista sanse sa raman insarcinata chiar daca sufar aceasta interventie. Domnul doctor este o minune pe pamant. Dupa interventia laparoscopic m-am recuperat foarte repede, uterul meu s-a vindecat si s-a refacut si va spun ca dupa un an am ramas insarcinata. Acum am o fetita sanatoasa si voioasa, iar noi suntem tare fericiti. Asa ca, doamnelor, aveti curaj, chiar exista aceasta sansa, chiar daca aveti fibrom. Domnul doctor Silviu Istoc este specialist, el face numai operatii laparoscopic pentru fibrom, si le face ca la carte. Mergeti cu incredere si discutati cu dumnealui. Multa sanatate!
  • 2 15
    Maria
    Am 52 de ani, am un fibrom posterior, intramural cu dimensiuni de 5/4 cm, în ultima perioada se inflamează destul de des și trebuie sa iau antibiotic pentru că am dureri în zona pelvisului și de spate iar la serviciu este un chin sa stau pe scaun. As putea rezolva aceasta problema fără intervenție chirurgicala?
  • 10 5
    ludmila
    Va rog o recomandare la ce clinica as putea efectua examen ecografic pelvisului power doppler sau ecografie cu contrast in urma embolizarii fibromului uterin.
  • 4 3
    Liscovici lenuta
    Buna mama mea a fost operata acum 3saptamani si i curge ffff tare operatia. Sant fff speriata doctoru zice ca e normal. Care dintre voi ati trecut prin asa ceva,?
  • 0 8
    Daniela
    Se poate opera de fibrom uterin cand esti la menstruatie (este f f . abundenta )
  • 8 0
    Ana Elena
    Fibromul nu dispare cu ceaiuri. Dacă va doriți copii, nu va sfătuiesc sa faceți embolizare.
  • 1 0
    Ana Elena
    Pentru a vedea dacă ai fibrom trebuie sa mergi la ginecolog. Costul operației difera în funcție de locul unde te opereze, la stat sau la părțicular. Fibromul nu se micșorează dacă beți nu stiu ce ceaiuri. Eu m am documentat și recomandarea mea este ca dacă va doriți copii, nu faceți embolizare. Eu am făcut la paroscopic. Am avut un fibrom destul de mare și medicul mi a spus ca e posibil sa trebuiască sa scoată și uterul. Nu am acceptat și într un final m am operat la paroscopic la dr. Istoc Silviu. Totul a decurs f bine. Documentați va, căutați informații pe net și operați va cât mai repede. Fibromul nu sta pe loc, poate creste și 1cm pe luna, chiar și mai mult. Nu amânați pentru ca tot acolo veți ajunge și cu cat e mai mare cu atât mai dificila va fi operația. Multa sănătate și curaj!
  • 6 10
    Dana
    Buna ziua cat costa o operatie
  • 18 33
    Mili
    Am avut 2 fibroame, unul de 10 cm și unul de 6 cm, m-am operat laparoscopic la dr. MUNTEAN ROMEO la Timișoara... Mi s-a scos partea de uter cu fibroame, deci am în continuare menstruație, doar ca nu pot rămâne însărcinată. Deci dacă nu vreți copii nu ezitați laparoscopica... Eu joi m-am operat și în 3 zile am fost acasă... Dureri acasă de
    loc, iar în clinica Premier ți se dau calmante. Sănătate multa tuturor.
  • 26 35
    Kamer
    Pt adelina62: eu m am operat de fibrom acum 1 luna jumătate. Era gigant ! Nu sta pe gânduri și operează te. Îți face anestezie generala. Important e sa ai un chirurg foarte bun. Sănătate !
Vezi toate comentariile (57 în total)

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin



Linkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forum



Trimite o felicitare


coafuri

diete