Embolizarea, o noua procedura pentru tratarea fibromului uterin

Embolizarea, o noua procedura pentru tratarea fibromului uterin

Embolizarea este o procedura terapeutica, ce consta in astuparea vaselor de sange ale arterei uterine, care se pare ca sunt responsabile de vascularizarea fibromului uterin. Fibromul uterin este descris de catre specialisti, ca fiind o tumoare benigna, prezenta la nivelul uterului, si reprezinta una din cauzele infertilitatii. Tehnica nechirurgicala ofera posibilitatea femeilor tinere de a avea sanse mult mai mari in ramane insarcinate.

Desi principala tinta a embolizarii o reprezinta tratarea fibroamelor uterine, tehnica reuseste sa vina si in sprijinul celor care sufera de mai multe afectiunui, cum ar fi sangerarile uterine dintre menstre, sangerarle abundente de dupa sarcina, sangerarile cauzate de prezenta unui cancer de col.

Primele simptome care apar atunci cand suferiti de fibrom uterin sunt legate de abundenta si perioada destul de lunga a ciclului menstrual. De asemenea ar trebui sa va ingrijoreze si sa va faca sa mergeti la medicul specialis si daca prezentati sangerari intre menstruatii. Dar de cele mai multe ori femeia descopera ca are fibrom uterin in momentul in care doreste sa aiba un copil, si constata ca acest lucru nu este posibil. Astfel, in urma unui control amanuntit, medicul ginecolog pune diagnosticul de fobrom uterin. Embolizarea consta de fapt in blocarea vaselor care hranesc fibromul sau fibroamele uterine, iar dupa aceasta interventie se constata ca tumoarea incepe incet incet sa se resoarba.

Embolizarea arterei uterine poate fi sau nu urmata de o interventie chirurgicala. Chiar daca este necesara operatia propriu-zisa, avantajele folosirii in prima instanta a embolizarii sunt extrem de numeroase si ofera pacientei posibilitatea de a petrece un timp mult mai scurt in spital si de a se recupera mult mai repede. Si poate cel mai important avantaj, asa cum am mai amintit, este acela ca pentru o tanara cresc foarte mult sansele de a avea un copil dupa aceasta interventie.

Embolizarea consta de fapt in blocarea vaselor care hranesc fibromul sau fibroamele uterine, iar dupa aceasta interventie se constata ca tumoarea incet incet se resoarbe,

Fiind o tehnica relativ noua, embolizarea arterei uterine nu se realizeaza la noi, decat la Spitalul Universitar din Bucuresti, ceea ce inseamna ca va trebui sa ateptati un timp mai lung sau mai scurt in functie de numarul de cazuri programate.

Comentarii

  • 2 0
    garofitza
    Mi-am embolizat fibroamele in 2012 la dr.Rares Nechifor. Pentru o scurta perioada s-au micsorat foarte mult,apoi au crescut usor la loc. La clinica Hemodinamic dr.Rares Nechifor a costat in jur de 5000 lei,parca,cu spitalizare de o noapte. Am avut dureri puternice la 5 minute dupa embolizare,mi-au pus imediat perfuzie cu calmante si inca vreo 3 perfuzii pana seara,apoi nu am mai avut dureri si a doua zi m-am externat. S-ar putea spune ca am castigat aproape 6 ani,dar in final nu scap de operatie. In curand ma operez laparoscopic la spitalul Euroclinic.

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete