Efectele fumatului

Efectele fumatului

Efectele daunatoare ale fumatului se datoresc mai multor factori: in primul rand nicotinei, apoi mai sunt gazele toxice, amoniacul, gudronul, alcaloizii precum si temperatura foarte ridicata la care arde tigara. Cel mai grav este ca media de varsta la care se incepe fumatul a scazut foarte mult. De asemenea este foarte grav si faptul ca femeile nu renunta la fumat pe perioada sarcinii. Copiii ale caror mame sunt fumatore prezinta tulburari de crestere, bronsite si pneumonii acute.

Fumatul afecteaza sanatatea copiilor dar si pe cea a adultilor, fiind un factor de risc pentru aparitia bronsitei pulmonare cronice si a cancerului bronhopulmonar. Se cunoaste faptul ca frecventa aparitia cancerului bronhopulmonar este de 20 de ori mai mare la fumatori decat la nefumatori. Mortalitatea cauzata de bolile cardiovasculare este cu aprope 80% mai crescuta la fumatori. Afectiunile cauzate de fumul de tigara sunt extrem de numeroase. S-a observat o incidenta mai mare a ulcerului gastric, a osteoporozei, este mult mai frecvent cancerul vezicii urinare, durata de viata este mai scurta la fumatori cu 4-5 ani decat la nefumatori.

Cu tote ca se cunosc foarte bine aceste efecte nocive ale fumatului, numarul fumatorilor este in continua crestere. Doamnele ar trebui sa fie constiente ca efectele fumatului se vor reflecta si asupra aspectului exterior. Tenul va avea o culoare inchisa, ridurile vor fi mult mai vizibile, dintii se vor ingalbeni. Din cauza tabagismului acneea si cosurile sunt mult mai frecvente la fumatoare, si astfel tenul va avea un aspect inestetic. De asemenea s-a constatat aparitia furuncurilor intr-un numar mult mai mare la cele care fumeaza.

La fumatori este foarte posibila instalarea unei impotente premature. De cele mai multe ori la fumatoare apar si dereglari ale ciclului menstrual si frigiditate.

Imunitatea organismului la fumatori este mult mai scazuta. Ar trebui sa compensati acest lucru consumand mai multe fructe bogate in vitamina C. Beti apa plata cu lamaie in fiecare zi si organismul se va bucura de o usoara detoxifiere!

Fumatul este nociv atat pentru fumatorii activi dar si pentru nefumatorii care stau intr-un mediu in care se fumeaza foarte mult. Ganditi-va foarte bine la toate aceste efecte si incercati sa renuntati la fumat!

Comentarii

  • 2 0
    sanda
    este foarte important ca un om sau mai bine zis o femeie sa nu fumeze asa isi mentine sanatatea si in primul rand economiseste bani

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete