Durerile de cap

Durerile de cap Durerile de cap afecteaza in ultima perioada din ce in ce mai multe persoane ca urmare a ritmului alert in care ne desfasuram activitatea si a unei alimentatii necorespunzatoare. Durerile de cap se intensifica atunci cand suntem obositi, trecem prin perioade foarte stresante sau atunci cand variaza presiunea atmosferica. Daca in aceste conditii durerea de cap  trece de la sine sau dupa administrarea unui analgezic usor, de multe ori intensitatea durerii este mult mai mare si dureaza mai mult. Poate fi vorba de hipertensiune arteriala, scaderea acuitatii vizuale, insolatie, stari gripale sau cel mai grav pote fi voba de o tumoare cerebrala.

Durerile de cap comune se manifesta in cele mai multe cazuri ziua, cele din timpul noptii fiind specifice unor afectiuni mai grave cum sunt tumorile cerebrale. Daca o durere puternica de cap este asociata cu febra ar putea indica o insolatie. Orice durere de cap care nu trece de la sine sau dupa medicatie usoara ar putea fi semnalul unor disfunctii ce pot vea consecinte grave asupra pacientilor.

Durerea de cap afecteaza si femeile insarcinate, care inaintea sarcinii nu s-au confruntat cu astfel de probleme. La acestea poate fi vorba de cauze precum modificarile hormonale, modificarile sistemului circulator precum si cele de conformatie mai ales in ultima perioada a sarcinii.

Fumatorii si cei care consuma alcool in cantitati mari au frecvent dureri de cap de intensitate mai mare sau mai mica. De asemenea, persoanele care renunta brusc la cafea pot avea dureri de cap. Cand va hotarati sa renuntati la cafea ar fi mai bine sa o faceti treptat, micsorand cantitatea de la o zi la alta.

Pentru a reduce intensitatea durerii sau  pentru a scapa definitiv de durerile de cap incercati sa adoptati un regim alimetar mai bogat in vitamine si minerale. Nu sariti peste micul dejun, cea mai importanta masa a zilei, care ofera energie pentru intreaga zi. Consumati astfel mai multe fructe si legume proaspete, evitati sa mancati foarte consistent seara pentru a avea o digestie usoara. Persoanale care au o digestie usoara se odihnesc mai bine si se simt mult mai in forma inca de la primele ore ale diminetii, scapand de senzatia de cap greu sau durere sacaitoare. Camera in care dormiti e bine sa fie aerisita inainte de culcare pentru ca aerul curat, bogat in oxigen va va ajuta sa aveti un somn mai linistit si mai odihnitor.

Plimbarea in aer liber si sportul ajuta creierul sa fie mai bine oxigenat, de aceea faceti miscare in fiecare zi.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Ceaiuri pentru slabit
  Ceaiuri pentru slabit

  Ceaiurile pentru slabit actioneaza pentru a purifica organismul, elimind toxinele acumulate dar si excesul de apa.

 • Coafuri sic pentru parul rebel
  Coafuri sic pentru parul rebel

  Coafurile pentru parul rebel sunt usor de facut si daca apelezi la produse speciale pentru un

 • Machiajul semi-permanent
  Machiajul semi-permanent

  Machiajul semi-permanent a fost prezentat pentru prima data esteticienelor la Congresul revistei Les Nouvelles Esthetiques, de

 • Chic bebe
  Chic bebe

  Chic bebe reprezinta un nou concept creat de mamici pentru a defini copilul elegant, deosebit, distinct,

 • Martisoare
  Martisoare De pe 1 Martie pana pe 8 Martie se ofera martisoare. Aceasta perioada se mai numeste
 • Bronzatul la solar
  Bronzatul la solar

  Foarte multe persoane apeleaza la bronzatul la solar pentru a capata un bronz natural si fara