Diversificarea alimentatiei la sugari

Diversificarea alimentatiei la sugari

Laptele si preparatele din lapte vor fi, la un moment dat, insuficiente pentru nevoile unui sugar. Devine necesara o reconsiderare a ratiei alimentare. Nu exista o regula fixa pentru a stabili varsta la care sa se inceapa diversificarea alimentatiei si nici nu se poate preciza ordinea in care sa fie introduse diferitele alimente si preparate alimentare noi. S-a constatat totusi ca sugarii de varsta mai mica (3-4 luni), accepta mult mai usor aceste schimbari decat cei mai mari, care s-au obisnuit cu alimentatia anterioara si accepta mai greu orice modificare.

Mamica trebuie sa aiba rabdare, si sa-l hraneasca pe copil cu lingurita atunci cand ii introduce un aliment nou. Este un principiu de baza in cadrul diversificarii alimentatiei. Noul aliment va fi administrat inaintea unei mese si la circa patru ore dupa masa precedenta. Este foarte important ca sugarului sa-i fie foame.

In primele zile este bine sa va multumiti cu cateva lingurite din noul fel. Daca sugarul va respinge atat lingurita cat si felul cel nou, nu trebuie sa insistati si sa-l alimentati cu forta. Ar fi o mare greseala. Este de preferat sa se amane introducerea noului aliment cu doua saptamani, sau sa se inceapa cu un alt aliment, daca ati avut impresia ca de fat sugarul nu refuza lingurita ci noul fel de mancare.

O greseala care se face de obicei si care trebuie evitata este aceea ca mamicile, din dorinta arzatoare de a diversifica alimentatia sugarului, subtiaza prea tare noul aliment si il vorvadministra cu biberonul. Nu uitati ca diversificarea alimentatiei se va face numai culingurinta. Tineti cont de acest lucru!

Comentarii

 • 1 0
  andreea
  nu se poate incepe diversificarea la 6 luni cred ca este mai bine si noi avem bebe si vom incepe cu mancare la 6 luni

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin

 • Cutiuta muzicala vol.1 si vol.2
  Cutiuta muzicala vol.1 si vol.2

  "Cutiuta muzicala" este o serie de CD-uri pentru cei mici, produse de casa de discuri Mediapro

 • Colinde, colinde
  Colinde, colinde E vremea colindelor de Craciun! Pana in noaptea sfanta de ajun colindatorii vin sa cante si
 • Hrana, aliat impotriva oboselii
  Hrana, aliat impotriva oboselii

  Cauzele care provoaca disconfort sunt multe si variate. Pentru a preveni aceste simptome va trebui sa considerati 

 • Guarana
  Guarana Guarana este o planta urcatoare originara din Brazilia, care poate atinge o lungime de 10 m
 • Vitamina C o substanta impotriva imbatranirii
  Vitamina C o substanta impotriva imbatranirii Se stie faptul ca vitamina C o substanta impotriva imbatranirii este considerata regina vitaminelor pentru piele,
 • Budapesta
  Budapesta

  Calatoriile ocupa un loc important printre pasiunile tinerilor, dar si a persoanelor care doresc sa vada