Cum sa previi imbolnavirea sugarului

Cum sa previi imbolnavirea sugarului

Imbolnavirea copilului poate fi prevenita. Nu trebuie decat sa ai multa grija si sa fii atenta la lucrurile marunte care de multe ori se dovedesc a fi factorii principali care duc la imbolnavirea copilului. Nu vom discuta de boli grave, care trebuie tratate de catre medicul specialist, ci despre afectiuni usoare, provocate de mancare, de schimbarea climatului, etc.

  • Tulburarile digestive. Prevenirea tulburarilor digestive, a diareelor, a varsaturilor, datorate de o alimentatie necorespunzatoare, se face prin asigurarea unei alimentatii corecte. Atat cantitatea, cat si calitatea alimentelor conteaza. Prepararea igenica a acestora, prin spalare, fierbere, il vor feri pe copilul tau de o serie de complicatii.
  • Infectiile pielii. Prevenirea lor se face prin baia zilnica de curatenie. Copilul trebuie schimbat si spalat ori de cate ori s-a murdarit.
  • Infectiile cailor respiratorii. Pentru a preveni aparitia acestor afectiuni va trebui sa va feriti copilul pe cat cu putinta de contactul cu alti copii sau adulti care manifesta simptomele unei raceli. Prin stranut, sau chiar atunci cand vorbesc, persoanele bolnave raspandesc microbi, care pot afecta sanatatea micutului. Incercati sa-l tineti departe de frig si mai ales de curent. In perioada rece atunci cand iesiti cu el la plimbare asigurati-va ca este imbracat corespunzator: nici foarte gros dar cu atat mai rau foarte subtire.
  • Bolile infectocontagioase Prevenirea acestor boli se face prin vaccinari, care apara sugarul de imbolnavire, sau in cazul contactarii bolii il ajuta sa faca o forma mai usoara.
  • Fii prima care comentează


    Alte articole TopFeminin