Cum puteti trece mai usor peste canicula?

Cum puteti trece mai usor peste canicula?

Caldura mare, soare din ce in ce mai puternic, zapuseala. Sa nu uitam ca suntem in luna lui cuptor!Trebuie sa invatam sa ne adaptam la orice situatie. Cel mai rau sunt afectati cei care sufera de afectiuni ale inimii, insa oricat de sanatosi am fi, suportam cu greu maximele de 35-36 de grade C. Pentru a trece mai usor peste canicula va trebui sa tineti cont de urmatoarele recomandari:

 • Feriti-va de razele puternice ale soarelui din timpul amiezei! Ar fi de preferat sa nu iesiti din casa atunci cand sunt atinse maximele zilei, mai bine spus intre orele 12-17. Daca totusi treburile nu suporta amanare, atunci cand mergeti prin oras, acoperiti-va capul cu palarii, sepci, purtati ochelari de soare si imbracati-va in haine deschise la culoare, confectionate din materiale naturale (in, bumbac)
 • Hidratati-va! In aceasta perioada organismul pierde prin transpiratie multe din sarurile minerale si se deshidrateaza foarte puternic. Va trebui sa consumati mai multa apa ca de obicei. 2-2.5 l sunt absolut necesari in fiecare zi.
 • Fara cafea si bauturi care au un continut ridicat in cofeina! Trebuie sa stiti ca atunci cand temperatura mediului este extrm de ridicata, vasele se dilata puternic, tensiunea arteriala este intr-o usoara crestere, iar excitantii, cum este si cazul cofeinei, nu fac decat sa accentueze starea de disconfort general.
 • Consumati fructe si legume proaspete si renuntati la produsele bogate in grasimi! Fructele si legumele proaspete asigura necesarul de vitamine si minerale foarte necesare in aceasta perioada de canicula.
 • Renuntati la bauturile alcoolice!Asa cum am spus si mai inainte, toate substantele vasodilatatoare duc la cresterea tensiunii arteriale, fiind de asemenea simtite si palpitatii puternice. Pe fondul caldurii excesive se poate ajunge la lesinuri, preinfarct, sau mai grav la atacuri cerebrale
 • Faceti dusuri caldute de cel putin trei ori pe zi! Cei care nu se pot bucura de racoarea oferita de aerul conditionat, trec mult mai greu peste caldura excesiva. Racoriti-va facand dusuri, de preferinta cat mai reci. Nu trebuie sa exagerati si sa va imbolnaviti, insa este o modalitate simpla pentru a face fata cu bine caniculei.
 • Montati-va draperii! Pentru ca soarele sa nu mai patrunda atat de mult in locuinta voastra, draperiile in culori deschise, din materiale grose, sunt solutia cea mai la indemana.
 • Fii prima care comentează


  Alte articole TopFeminin  Linkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


  Discuții pe forum  Trimite o felicitare


  coafuri

  diete