Conjunctivita

Conjunctivita

Conjunctivita este o boala oculara care se manifesta prin inflamarea mucoasei conjunctivale. Apare mai ales la copii, ca urmare a contactarii unor microbi, iar praful si fumul, pot fi considerati factori favorizanti ai bolii.

Primele simptome in cazul aparitiei acestei afectiuni sunt usturimile si mancarimile de la nivelul ochiului, senzatia de arsura si mai apoi aparitia secretiei mucoase. Secretia este responsabila de transmiterea bolii de la pacientul bolnav la cel sanatos. O igiena intima precara inlesneste raspandirea microbilor. Prin urmare persoanele bolnave vor avea grija sa se spele pe maini, sa foloseasca lenjerie de pat si prosoape individuale. Astfel vor putea sa-si fereasca in primul rand ochiul sanatos si apoi nu vor raspandi boala la cei din jur.

Atunci cand  prezentati astfel de simptome trebuie sa va prezentati de urgenta la medic. Complicatiile bolii pot duce in unele cazuri la orbire. Ochiul bolnav nu se va bandaja, deoarece in cazul acoperii acestuia secretia va persista si va duce la imbolnavirea corneei.  De aceea trebuie urmat un tratament riguros, cu antiseptice si uneori antibiotice care se vor picura la nivelul ochiului avandu-se grija sa nu fie afectata corneea. Se vor mai aplica comprese cu apa rece, se vor face spalaturi conjunctivale cu ceai de musetel. In cazuri grave se recurge la administrarea antibioticelor pe cale orala sau prin injectii.

Igiena stricta este obligatorie in cazul contactarii bolii, precum si vizita la medicul oftalmolog, persoana calificata in prescrierea tratamentului corect.

 

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete