Colesterol

Colesterol

Stim despre colesteol ca este un compus organic, un sterol, care se gaseste in cea mai mare cantitate in sange, si care este responsabil de o multime de afectiuni ale sistemului circulator. Problemele apar atunci cand depunerile de colesterol pe peretii vaselor de sange sunt mari, iar riscurile unui atac cardiac cresc foarte mult.

Exista doua tipuri de colesterol, un colesterol bun (HDL-colesterol) su un colesterol rau (LDL-colesterol). Tipurile de colesterol sunt determinate de densitatea proteinei care are rolul de a transporta colesterolul.

Consumul exagerat de grasimi amimale duce la cresterea nivelului de colesterol rau din sange. O serie de boli grave precum ateroscleroza, incfarctul moicardic, sunt generate de prezenta exagerata a grasimilor in alimentatie. Adoptarea unui regim echilibrat, poate preveni depunerea colesterolului pe vasele de sange.

Ceea ce stim mai putin este faptul ca tipul HDL este un colesterol bun, care asigura un transport normal al acestui compus in sange, si o mobilizare a depunerilor de LDL-colesterol.

Grasimile vegetale provenite din semite, nuci, alune, fistic, sunt recomandate in locul celor de provenienta animala. Chiar daca o concentratie crescuta a colesterolului provoaca afectiuni grave, colesterolul este necesar organismului prin faptul ca  intra in structura multor hormoni, membrane si tesuturi.

Printr-o dieta recomandata de medicul specialist, puteti reduce foarte mult nivelul de colesterol. Cerelele, pestele slab, fructele si legumele, ar trebui sa fie nelipsite din alimentatie. Evitati mezelurile, carnea de porc, dulciurile.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Riscurile sexului oral
  Riscurile sexului oral

  Riscurile sexului oral sunt destul de numeroase si constau in contactarea anumitor boli si virusi care

 • Ajuta-ti copilul! Sfaturi pentru parinti
  Ajuta-ti copilul! Sfaturi pentru parinti

  Alimentatia sanatoasa si miscarea sunt factorii cei mai importanti pentru sanatatea copilului tau. In cazul in

 • Electromiografia
  Electromiografia Electromiografia (EMG) este un examen medical folosit pentru a inregistrara activitatea electrica a muschilor. Cand muschii
 • Dieta cu supa de varza
  Dieta cu supa de varza Dieta cu supa de varza garanteaza pierderea a 3 pana la 5 kilograme pe luna. Pe
 • Tara Fashion
  Tara Fashion Mijește colțul ierbii, se desfac timizi ghioceii și luna martie o să ne “umple” iar pe
 • Cancerul tiroidian
  Cancerul tiroidian

  Cancerul tiroidian este o boala grava, dar rara, care apare atunci cand se dezvolta la nivelul glandei