Cicatrici după acnee? 6 creme și proceduri dermato-cosmetice

Dacă
tratamentele naturiste pentru vindecarea cicatricilor cauzate de acnee nu dau cele mai bune rezultate pentru tenul tău, te sfătuim să încerci procedurile dermatocosmetice și cremele cu principii active benefice pentru regenerarea pielii. În continuare găsești o listă cu cele mai uzuale opțiuni:
- Cremele și gelurile pe bază de cortizon reduc inflamațiile și grăbesc vindecarea cicatricilor. Înainte de a apela la acest tratament mergi la medicul dermatolog pentru o consultație, el va ști cel mai bine ce cremă pe bază de cortizon să-ți prescrie.
- Cremele pentru depigmentarea pielii se găsesc în farmacii și le poți cumpăra fără rețetă. Alege o cremă pe bază de arbutină, extract de lemn dulce sau extract de dud și vitamina C, pe care o aplici doar pe cicatrici. Ingredientele naturale din compoziția cremelor ajută la depigmentarea petelor care apar după ce acneea a trecut. Atenție: aceste creme nu sunt indicate atunci când ai un ten închis la culoare, deoarece pot înlătura definitiv pigmentul natural al pielii.
- Produsele dermatocosmetice pe bază de vitamina A și retinol ajută la refacerea pielii prin creșterea producției de colagen, grăbind astfel regenerarea celulelor de la nivelul tenului. Deși prețul lor poate fi destul de ridicat, atunci când suferi de cicatrici post-acnee, acesta este tratamentul cel mai recomandat de către medicii dermatologi. Vitamina A și retinolul din compoziția acestor creme cresc sensibilitatea pielii la razele UV și din această cauză se aplică numai seara, înainte de culcare.
- Peelingul cu produse pe bază de acid salicilic și acid glicolic îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii, stimulând procesul de regenerare. Aceste produse se găsesc în farmacii sub formă de creme, unguente sau scrub.
- Peelingul chimic acționează după același principiu ca și peelingul cu acid salicilic și acid glicolic însă exfoliază pielea mult mai în profunzime. Este un tratament costisitor și necesită vizita la medicul dermatolog. Rezultatele pot fi spectaculoase, dar trebuie să ai răbdare: pielea începe să se regenereze și să-și recapete aspectul pe care îl doreai abia după câteva ședințe.
- Terapia cu laser ajută fie la stimularea producției de colagen, fie la îndepărtarea stratului superficial de piele de la nivelul zonelor cu cicatrici, determinând formarea de țesut epitelial nou.