Alimentatia la san a copilului

Alimentatia la san a copilului Alaptarea la san constituie alimentatia cea mai indicata pentru sugar in primele 5-6 luni de viata. Laptele corespunde nevoilor alimentare ale sugarului si in plus este digerat foarte bine, astfel incat copilul este ferit de tulburari digestive. Laptele matern are o compozitie echilibrata in proteine, lipide, glucide, minerale si apa. Este perfect steril si contine anticorpi, care apara organismul noului nascut, fermenti si enzime care ajuta la digestie si asimilare.

Copilul va trebui sa suga dupa un anumit program, care include 6 supturi pe zi la interval de 3 ore. Primul supt va fi la ora 6 dimineata, iar ultimul la 10 seara. Copiii care se dezvolta normal nu necesita un al 7-lea supt in timpul noptii.

Se recomanda un singur san la fiecare supt. In cazul in care copilul nu se satura i se va da sa suga si din celalat san. Trebuie sa stiti ca la fiecare nou supt se va schimba sanul. Durata suptului este de regula 20 de minute. In acest timp copilul va asimila cantitatea suficienta de lapte. Daca suptul se prelungeste, micutul va inghiti mult aer, care ii poate provoca dureri abdominale. Suptul indelungat poate afecta si mamelonul deoarece apar leziuni la nivelul acestuia.

Dupa supt e necesar ca bebelusul sa fie tinut in pozitie verticala, timp de un sfert de ora si sa fie batut usor pe spate pentru a elimina tot aerul inghitit in timpul suptului.
Comentarii

 • 1 0
  hadobas maria
  eu alaptez si copilul meu are manaca dupa oara 10 seara si noaptea si avem mai mult de 7 mese problema e ca nu vrea biberon si nici suzeta si avem 2 luni jumate

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin

 • Buchete de mireasa
  Buchete de mireasa

  Clasicele buchete de mireasa sunt de regula in ton cu rochia de mireasa dar si cu florile de nunta.

 • Bronz perfect
  Bronz perfect

  Pentru a avea un bronz perfect trebuie sa tineti cont de anumite sfaturi atunci cand mergeti

 • Capitala Canadei
  Capitala Canadei Capitala Canadei este Ottawa - al patrulea oraş ca mărime al Canadei. Ottawa este situat in
 • Cacharel
  Cacharel Cacharel - Anais
  Notele de varf fresh si delicate ale aromelor de portocala
 • Cura de detoxifiere cu ceaiuri si complexe naturale de plante
  Cura de detoxifiere cu ceaiuri si complexe naturale de plante Incepe o cura de detoxifiere, prin care vei elimina toxinele si surplusurile acumulate! Factorii nocivi ai
 • Muraya
  Muraya

  Muraya este o planta care poate fi tinuta si in casa, creste sub forma unui arbust