Alimentatia la san a copilului

Alimentatia la san a copilului Alaptarea la san constituie alimentatia cea mai indicata pentru sugar in primele 5-6 luni de viata. Laptele corespunde nevoilor alimentare ale sugarului si in plus este digerat foarte bine, astfel incat copilul este ferit de tulburari digestive. Laptele matern are o compozitie echilibrata in proteine, lipide, glucide, minerale si apa. Este perfect steril si contine anticorpi, care apara organismul noului nascut, fermenti si enzime care ajuta la digestie si asimilare.

Copilul va trebui sa suga dupa un anumit program, care include 6 supturi pe zi la interval de 3 ore. Primul supt va fi la ora 6 dimineata, iar ultimul la 10 seara. Copiii care se dezvolta normal nu necesita un al 7-lea supt in timpul noptii.

Se recomanda un singur san la fiecare supt. In cazul in care copilul nu se satura i se va da sa suga si din celalat san. Trebuie sa stiti ca la fiecare nou supt se va schimba sanul. Durata suptului este de regula 20 de minute. In acest timp copilul va asimila cantitatea suficienta de lapte. Daca suptul se prelungeste, micutul va inghiti mult aer, care ii poate provoca dureri abdominale. Suptul indelungat poate afecta si mamelonul deoarece apar leziuni la nivelul acestuia.

Dupa supt e necesar ca bebelusul sa fie tinut in pozitie verticala, timp de un sfert de ora si sa fie batut usor pe spate pentru a elimina tot aerul inghitit in timpul suptului.
Comentarii

  • 1 0
    hadobas maria
    eu alaptez si copilul meu are manaca dupa oara 10 seara si noaptea si avem mai mult de 7 mese problema e ca nu vrea biberon si nici suzeta si avem 2 luni jumate

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete