Alergiile - prevenire si vindecare

Alergiile - prevenire si vindecare

Prima conditie pentru vindecarea alergiilor, este identificarea factorului sau a substantei care a produs sensibilizarea. Prin evitarea acesteia, persoana in cauza poate sa evite eventualele recidive ale bolii. Din pacate, in foarte multe cazuri, identificarea factorilor nu este posibila. Cazurile fericite sunt atuci cand bolnavii descopera singuri care este substanta care le provoaca eruptia cutanata.

In asemenea cazuri, se va incerca desensibilizarea fata de substanta respectiva prin injectarea unor doze foarte mici, cu o dilutie de 1:10.000.000, care au capacitatea de a obisnui organismul cu substanta alergizanta si sa-l faca rezistent mai tarziu, la atingerile cu substanta pura. La ceilalti bolnavi, la care dermatoza alergica poate fi declansata de o varietate infinita de agenti din mediul inconjurator, tratamentul este nespecific, adica nu este indreptat direct impotriva unei substante anume, ci se incearca ridicarea rezistentei organismului in general. Se folosesc in acest scop medicamente din grupul antihistaminicelor, vitaminele (in special vitamina C). Preparatele cortizonice realizeaza de multe ori ameliorari, spectaculoase in astfel de boli, insa efectul lor nu este durabil, ele actionand numai indirect asupra procesului alergic. Pe langa tratamentul general, in bolile alergice se pot folosi local pudre, comprese calmante cu ceai si de musetel, sau preparate cortizonice.

Regimul alimentar are mare importanta in unele boli alergice, deoarece ficatul joaca un rol insemnat in aparitia fenomenelor de sensibilizare.

Pentru prevenirea infectarii secundare cu stafilococi si streptococi a leziunilor deschise din eczema este necesara o curatire riguroasa a pielii, care trebuie facuta mai ales cu ceai de musetel, apa si sapunul avand de cele mai multe ori o actiune iritativa asupra manifestarilor alergice.

Comentarii

  • 1 0
    aliy
    Am o pb : mi se cojeste pielea de pe nas,doar de pe nas,nujtiu de ce?probabil de la apa marii de la soare,de la frig,nu am descoperit ce factor natural imi dauneaza.Va multumesc mult celor care imi sunt de ajutor cu o sugestie

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete