Acneea: cauzele aparitiei si tratament

Acneea: cauzele aparitiei si tratament

Acneea este o afectiune dermatologica, manifestandu-se mai ales la nivelul pielii de pe fata si este de cele mai multe ori asociata cu aparitia cosurilor. Zonele de localizare sunt variate. Daca fata este principala zona afectata asta nu inseamna ca este si singura. Acneea poate aparea pe gat, pe umeri, pe spate.

Cauza principala a aparitiei acneei este secretia de sebum in cantitati mari, ceea ce duce la astuparea porilor si astfel pielea nu mai poate respira. O alta cauza este si inmultirea exagerata a unei bacterii (Propionibacterium acnes) responsabila de aparitia bolii. Atunci cand nu este tratata corespunzator, inca de la primele semne ale aparitiei, acneea poate lasa urme greu de vindecat si foarte inestetice.

Acneea afecteaza in aceeasi masura atat baietii cat si fetele. Daca la baieti este asociata cu perioada adolescentei, pentru fete situatia este putin mai diferita. Datorita modificarilor hormomale din perioada ciclului menstrual, chiar si la varste mai inintate, femeile se confrunta cu aparitia acestei afectiuni. Pentru multe femei acneea poate duce la pierderea increderii in propria persoana, dezamagire si chiar depresie. Si toate acestea se intampla din cauza aspectului inestetic.

Alte cauze ale aparitiei acneei:

  • renuntarea la pilulele contaceptive
  • numeroase medicamente, in special cele indicate pentru tratarea anumitor afectiuni psihice
  • modificari hormonale cauzate de aparitia sarcinii dar si a menopauzei
  • machiajul necorespunzator, sau intoleranta la anumite substante chimice din compozitia sa
  • transmiterea pe cale ereditara
  • Cum putem trata acneea?

    Este o intrebare la care specialistii au gasit o parte din raspunsuri dar inca se mai cauta noi metode:mai simple, mai accesibile si mai performante.

    Atunci cand suferi de o forma usoara, tratamentul cel mai indicat ar fi spalarea de doua ori pe zi cu apa calduta si un sapun special pentru tratarea cosurilor. Ar fi bine sa te prezinti la un medic pentru recomandarea gelului pentru spalarea fetei dar si a unei creme pentru prevenirea secretiei de sebum si pentru o vindecare rapida. Daca tratamentul nu da rezultate in aproximativ doua faceti o vizita la medic pentru o noua recomandare.

    Daca problemele sunt mult mai grave atunci se recomanda tratamente pe baza de antibiotice si acid retinoic. Consultarea unui medic specialist este foarte impotanta, pentru ca atunci cand luati pilule contraceptive s-ar putea ca antibioticele sa afecteze modul in care acestea actioneaza. Pe toata perioada tratamentului folositi si prezervativul. Nu trebuie sa apelati la un astfel de tratament pe perioada sarcinii. Medicul dermatolog va va spune tot ceea ce implica un tratament cu antibiotice. Daca nu observati nicio ameliorare dupa sase saptamani de la inceperea tratamentului discutati cu medicul vostru specialist pentru o eventuala schimbare a tratamentului.

    Este foarte importanta comunicarea cu medicul dermatolog pe toata perioada acestui tratament. Este singurul in masura sa va recomande cele mai bune produse si care sunt in concordanta cu specificul organismului fiecaruia dintre voi.

    Citeste si despre tratamente simple pentru vindecarea acneei.





    Comentarii

    • 1 0
      Valy will
      Ce medicamente pot folosi in cazul dereglari hormonale dak sunt baiat?

    Adaugă un comentariu


    Alte articole TopFeminin



    Linkuri utile

    • TopFeminin este un proiect Zeplia.
    • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
    • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


    Discuții pe forum



    Trimite o felicitare


    coafuri

    diete