• Pojar

  Pojar

  Pojar sau rujeola este o boala contagioasa, fiind transmisa numai de catre pacientul infectat. De regula perioada de incubatie in cazul pojarului este de 10-11 zile, asta insemnand ca de la contactul cu o persoana bolnava, pana la aparitia primelor semne de bola trebuie sa treaca 10 zile.

  Primele simptome care apar sunt febra care creste treptat pana la 40 de grade in primele 2-3 zile, oboseala, dureri de cap

 • Tiroida

  Tiroida

  Tiroida este o glanda endocrina impara, situata in partea anterioara a regiunii cervicale a coloanei vertebrale. Are forma unui fluture cu aripile deschise, si este formata din doi lobi, uniti printr-o regiune denumita istm.

  Tiroida secreta doi hormoni: tiroxina si triiodotirozina ce au ca actiune stimularea oxidarilor de la nivel celular, mentinerea tonusului proceselor neuropsihice si asigurarea cresterii si dezvoltarii organismului.

  Dereglarile la nivelul tiroidei determina boli precum hipertiroidismul, boala Basedow, insuficienta

 • Trigliceridele

  Trigliceridele

  Trigliceridele reprezinta depozitul de resurse energetice al organismului uman. Acestea se gasesc sub forma de grasimi, atat in tesutul adipos, cantitatea cea mai mare, dar si in celelalte tesuturi. Nivelul de trigliceride creste la nivel sangvin, atunci cand aportul caloric este mult mai mare decat ceea ce se consuma prin activitatile de zi cu zi, dar si din cauza unor factori ce tin de starea de sanatate a fiecaruia. Excesul de trigliceride

 • LDL-colesterol si HDL-colesterol

  LDL-colesterol si HDL-colesterol

  LDL-colesterol si HDL-colesterol sunt denumirile tipurilor de colesterol, denumiri date dupa lipoproteina de care este legat,  lipoproteina ce transporta colesterolul la nivelul sistemului circulator.

  Colesterolul este foarte important pentru organism contribuind la mentinerea integritatii celulare, regland vascozitatea sangelului, fiind precursor in sinteza acizilor biliari, in sinteza vitaminei D, a hormonilor steroidici, si a celor sexuali. De asemenea are un rol important la nivelul sistemului imunitar si la nivelul sinapselor cerebrale.

  Colesterolul

 • Prevenirea cancerului de col uterin

  Prevenirea cancerului de col uterinPrima Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin a avut loc in ianuarie 2007, la initiativa ECCA in parteneriat cu organizatii stiintifice europene, cu grupuri de sprijin pentru pacienti si cu industria farmaceutica, un suport important fiind adus de GlaxoSmithKline (GSK). Organizarea acestei prime saptamani de prevenire a cancerului de col uterin a reunit in Romania, cel mai mare numar de parteneri in comparatie cu celelalte tari din Europa
Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20


Linkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete