Tratarea hemoroizilor cu coronita

Tratarea hemoroizilor cu coronita

Pentru tratarea hemoroizilor cu coronita, denumire stiitifica - Lychnis coronaria, o planta inrudita cu garofita, de culoare alba sau rosie, nu trebuie decat sa preparati o reteta simpla, din aceasta planta, care este mai putin cunoscuta.

Intai trebuie sa stiti ca simptomele bolii constau in sangerari si durere perianala, care pot da si complicatii - fisuri anale sau prolapsul ano-rectal, care fac din aceasta una dintre cele mai dezagreabile, dar si dureroase si inconfortabile afectiuni, cu efecte asupra bunei desfasurari a activitatii de zi cu zi.

Mod de preparare: se iau 8-10 ramuri uscate (circa 40 g sau 12-14 linguri), se maruntesc bine si se pun in 5 litri de apa clocotita. Se lasa 10 minute, dupa care se mai da in fiert de 2 ori a cate 5-10 secunde. 1/3 din fiertura se toarna intr-un lighean.

Tratamentul, care dureaza o ora, consta in scufundarea zonei bolnave in acest lichid, a carui temperatura se mentine constanta si moderata prin adaugarea treptata a cantitatii ramase.

Daca formatiunile ulceroase se gasesc in interiorul intestinului gros, pentru a introduce prin rect, solutia obtinuta, aveti nevoie de o pompita de cauciuc, care o sa o gasiti la farmacii.

In cazul in care nu suportati temperatura ridicata a baii, faceti un numar mai mare de aplicatii la temperatura mai scazuta si aceasta solutie se poate folosi si pentru inmuierea repetata a unui bandaj gros cu care se leaga zonele afectate de varice.

Efectele acestui tratament se vor vedea treptat, dupa o zi  - doua, si la 4-7 zile de la tratament se poate face si o a doua aplicatie, chiar daca nu mai considerati ca este necesara.

Trebuie sa stiti ca nu s-au semnalat reactii adverse la acest tratament si puteti sa-l folositi linistite, fiindca nu exista contraindicatii.

Insa trebuie sa tineti un regim din care sa eliminati excesul de alcool si condimente, sedentarismul.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Tartrul dentar
  Tartrul dentar Foarte multe persoane se confrunta cu depuneri de tartru dentar, principalele cauze ale aparitiei acestuia fiind
 • Pietre la rinichi
  Pietre la rinichi

  Diagnosticul de pietre la rinichi este pus pacientilor care prezinta fenomenul de precipitare a sarurilor din

 • The Holiday
  The Holiday Filmul este o comedie romantica, numai buna de privit in preajma sarbatorilor. Actiunea se desfasoara in
 • Cadouri de la iepuras
  Cadouri de la iepuras

  Sfantul Paste nu vine singur ci cu mult asteptatele cadouri de la iepuras, un prilej de

 • Eficienta zerului
  Eficienta zerului

  Zerul rezulta in procesul tehnologic de preparare a diferitelor tipuri de branzeturi. S-a constatat ca daca

 • Dieta pentru 2 saptamani
  Dieta pentru 2 saptamani

  Dieta se tine timp de doua saptamani dupa care se incepe un regim alimentar echilibrat, bogat