Tratamente pentru anemie

Tratamente pentru anemie

Despre anemie se stie ca este o boala ce apare ca urmare a scaderii nivelului de hemoglobina din sange. Din cauza numarului mic de globule rosii, care sunt transportorii de oxigen ai organismului uman, foarte multe organe au de suferit aparand o serie de simptome specifice neoxigenarii suficiente precum: ameteli, dureri de cap, palpitatii, stari de lesin.

Pe langa faptul ca trebuie va schimbati alimentatia si sa consumati alimente bogate in fier, component esential al hemoglobinei, va trebui sa consultati medicul pentru a va prescrie suplimente nutritive. Din alimentatia de zi cu zi nu trebuie sa lipseasca ficatul, carnea rosie, oua, verdeturi, fructe, legume. Daca nu va plac prea tare legumele ca atare puteti sa le consumati sub forma de sucuri, realizand astfel o combinatie de arome.

Remediile naturiste contribuie la cresterea numarului de globule rosii si implicit la vindecarea anemiei. Ceiurile si infuziile din plante au numerosi compusi activi care ajuta organismul sa se refaca si sa lupte cu anemia.

Ceaiul de catina alba este unul dintre cele mai recomandate in starile anemice. Mai puteti bea si alte ceaiuri cum ar fi ceaiul de coada racului, cel din flori tintaura, din radacini de gentiana.

Semintele de ovaz incoltite sunt de asemenea eficiente in tratarea anemiei. Se pot consuma ca atare sau cu lapte.

 

Comentarii

  • 2 1
    Margareta
    Un articol util noua ,muritorilor de rand, care ajungem greu la medic . Oare de ce ,acum dupa Revolutie, pediatrii nu se mai ocupa de copii de sunt semnalate atatea cazuri de copii anemici ? In '' vremurile trecute '' si viitoarele mame si micutzii lor erau in mare grija medicala iar acum este delasare totala( ca sa n-o numesc altfel...)

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete