Patrunjelul

Patrunjelul

Foarte putine persoane cunosc faptul ca patrunjelul este o planta terapeutica. Patrunjelul este un excelent stimulator general al organismului si are foarte multe calitati printre care vindecarea starilor de rahitism al copiilor, dar este un foarte bun aliment impotriva starilor de anemie.

Specialistii au ajuns la concluzia ca radacina de patrunjel este mai bogata in vitamina C de patru ori mai mult decat portocala, aceasta radacina fiind si bogata in fier, mangan, provitamina A, dar contine si o mare cantitate de Calciu.

Consumand zilnic 30-50 de grame de patrunjel si radacina dar si frunze, oferim organismului o cantitate suficienta de vitamine si saruri minerale de calitate superioara.

Se recomanda infuzia de patrunjel persoanelor care:

- nu au pofta de mancare, 

- acuza dureri reumatice,

- prezinta guta,

- prezinta eczeme,

- prezinta forme usoare de litiaza biliara.

Tulburarile de menstruatie sunt ordonate tot datorita infuziei de patrunjel, iar decoctul din frunze si seminte (fructe) de patrunjel, prezinta bune rezultate in irigatiile vaginale facute in caz de leucoree.

Combinat in parti egale cu alcool de 70 de grade, sucul de patrunjel se foloseste impotriva nevralgiei, prin masarea zonelor dureroase.

Iar lotiunile care contin o fiertura din patrunjel dau tenului stralucire si luminozitate, dar si ofera pielii cantitatea de vitamine necesare pentru a avea un aspect frumos.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Cum imi pensez sprancenele?
  Cum imi pensez sprancenele?

  "Cum sa imi pensez sprancenele?", este o intrebare foarte frecventa, deoarece femeile vor sa isi puna

 • Coaching-ul
  Coaching-ul

  Coaching-ul este unul dintre cele mai noi curente in mediile de afaceri, dar si in viata

 • Mici trucuri pentru un machiaj perfect
  Mici trucuri pentru un machiaj perfect Machiajul face parte din viata noastra, ne face mai frumoase, ne scapa de semnele de oboseala,
 • Cercei
  Cercei

  Nu putem uita de cercei, o alta categorie de accesorii nelipsite din cutia de bijuterii a

 • Floriile
  Floriile

  In Duminica aceasta sarbatorim Floriile,  sarbatoare cunoscuta si sub denumirea de Duminica Floriilor sau Duminica Stalpilor.

  Floriile

 • Cura de ingrasare
  Cura de ingrasare Femeile, in marea lor majoritate, se lupta cu kilogramele in plus, tin cure de slabire si