Patlagina creste in toate regiunile tarii noastre. Denumita si platagina sau limba-oii, aceasta planta se intalneste de obicei in zonele cu umiditate ridicata in sol. De la patlagina se folosesc doar frunzele pentru tratarea diferitelor afectiuni. Frunzele sunt bogate in vitamina K, mucilagii si tanin. Avand aceata compozitie, sunt usor de explicat proprietatile expectorante, emoliente, hemostatice si usor astringente. Astfel sunt fluidificate secretiile bronsice si astfel se elimina mult mai usor, este calmata tusea si astmul. Taninul din patlagina are actiune antidiareica.
Aceasta planta miraculoasa are actiune cicatrizanta si se foloseste tot mai des in tratamentul ulcerului stomacal. Vitamina K din frunze, este responsabila de proprietatile hemostatice. O alta utilizare este in ameliorarea si vindecarea aterosclerozei, prin actiunea preparatelor pe baza de patlagina de a preveni cresterea colesterolului si totodata de a micsora tensiunea arteriala.
Patlagina se poate folosi atat sub forma de ceai, in vindecarea bolilor intene (ulcerul stomacal), dar si sub forma de bai pentru vindecarea ulcerului varicos, conjunctivitei si ulcertiilor pielii. Se fac gargare cu infuzie de patlagina in laringite, traheite si alte afectiuni ale gurii.
Pentru prepararea ceaiului aveti nevoie de o lingurita de frunze maruntite care se adauga la o ceasca de apa clocotita. Se la la infuzat 15-20 de minute si se strecoara. Se bea indulcit cu miere, o ligura la doua trei ore.
"Cum scapam de riduri?", este fara indoiala intrebarea care le framanta cel mai des pe femeile
Ganoderma Lucidum, cunoscuta mai ales sub denumirea de Ganoderma este o "ciuperca minune", ale carei proprietati
Astazi este Valentine's Day sau Ziua Indragostilor si pentru a simti cu adevarat iubirea, dar nu
Cateva trucuri pentru ingrijirea unghiilor te vor ajuta sa ai o manichiura de invidiat. Unghiile atunci