Osteoporoza, boala oaselor demineralizate

Osteoporoza, boala oaselor demineralizate Osteoporoza este a doua boala ca incidenta in lume, imediat dupa bolile cardiovasculare. Osteoporoza, boala oaselor demineralizate, afecteaza o femeie din trei, aflata la varsta de 50 de ani. In trecut demineralizarea oaselor era considerta o stare absolut normala a celor in varsta, insa acum ea este catalogata ca fiind o boala extrem de severa, care afecteaza atat femeile cat si barbatii insa incidenta aparitiei la femei este mult mai mare (cca 80% dintre pacienti sunt femei).

Se stie ca dupa varsta de 35 de ani incepe procesul de scadere in densitate a oaselor, insa in functie de o multime de alti factori la unele persoane acest proces este mai lent, iar la altele mai intens. Asa se face ca riscul aparitiei fracturilor este foarte ridicat, o fractura poate aparea la o simpla cazatura sau la ridicarea unor greutati.

De-a lungul timpului oasele noastre sufera transformari ce ne predispun la dureri articulare si fracturi, transformari cauzate in principal ca urmare a demineralizarii oaselor. In timp, aceasta demineralizare a oaselor duce la aparitia osteoporozei.

Pentru a incetini procesul demineralizarii si pentru a reface structura osoasa e nevoie de un regim alimentar bogat in saruri minerale, in special calciu, tratamente pe baza de hormoni, activitate fizica zilnica, stiindu-se faptul ca sedentarismul si surplusul de kilograme sunt factori de risc in aparitia fracturilor.

Puteti apela si la tratamente naturiste precum coada calului, cunoscuta si sub denumirea stiintifica de Equiseto, ce are un rol fiziologic mai ales la nivelul oaselor si articluatiilor, favorizand procesul de remineralizare, datorita continutului sau ridicat in siliciu.

Capsulele de Coada Calului, produse de Arkopharma, se diferentiaza de celelalte produse pe baza de Coada Calului existente pe piata (tincturi, ceaiuri), prin metoda de fabricatie. Planta este maruntita prin criogenie si introdusa intr-o capsule vegetale. In acest fel nu se pierde nimic din proprietatile plantei, iar capsule poate fi dizolvata cu usurinta de catre organism.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Chirurgie estetica
  Chirurgie estetica

  Chirurgia estetica este o procedura din ce in ce mai utilizata de doamne, domnisoare dar si

 • Copilul vegan
  Copilul vegan Alimentatia copilului vegan este un subiect extrem de controversat, nu numai la noi ci la nivel
 • Masti cosmetice pentru hidratarea tenului
  Masti cosmetice pentru hidratarea tenului

  Prin alimentatie si tratamente cosmetice trebuie sa ne mentimem fermitatea si supletea pielii fetei. Vantul, asociat

 • Chirurgia estetica
  Chirurgia estetica Chirurgia estetica a depasit bariera necesitatii medicale, interventiile chirurgicale estetice precum marirea sanilor, modificarea formei nasului,
 • Oua umplute
  Oua umplute

  Pentru a face niste oua umplute cu compozitie picanta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente : 5-6

 • Reteta mucenici (macinici)
  Reteta mucenici (macinici)

  Fiindca pe 9 martie se sarbatoresc cei 40 de Mucenici (cei 40 de Sfinti mucenici sarbatoriti