Osteoporoza, boala oaselor demineralizate

Osteoporoza, boala oaselor demineralizate Osteoporoza este a doua boala ca incidenta in lume, imediat dupa bolile cardiovasculare. Osteoporoza, boala oaselor demineralizate, afecteaza o femeie din trei, aflata la varsta de 50 de ani. In trecut demineralizarea oaselor era considerta o stare absolut normala a celor in varsta, insa acum ea este catalogata ca fiind o boala extrem de severa, care afecteaza atat femeile cat si barbatii insa incidenta aparitiei la femei este mult mai mare (cca 80% dintre pacienti sunt femei).

Se stie ca dupa varsta de 35 de ani incepe procesul de scadere in densitate a oaselor, insa in functie de o multime de alti factori la unele persoane acest proces este mai lent, iar la altele mai intens. Asa se face ca riscul aparitiei fracturilor este foarte ridicat, o fractura poate aparea la o simpla cazatura sau la ridicarea unor greutati.

De-a lungul timpului oasele noastre sufera transformari ce ne predispun la dureri articulare si fracturi, transformari cauzate in principal ca urmare a demineralizarii oaselor. In timp, aceasta demineralizare a oaselor duce la aparitia osteoporozei.

Pentru a incetini procesul demineralizarii si pentru a reface structura osoasa e nevoie de un regim alimentar bogat in saruri minerale, in special calciu, tratamente pe baza de hormoni, activitate fizica zilnica, stiindu-se faptul ca sedentarismul si surplusul de kilograme sunt factori de risc in aparitia fracturilor.

Puteti apela si la tratamente naturiste precum coada calului, cunoscuta si sub denumirea stiintifica de Equiseto, ce are un rol fiziologic mai ales la nivelul oaselor si articluatiilor, favorizand procesul de remineralizare, datorita continutului sau ridicat in siliciu.

Capsulele de Coada Calului, produse de Arkopharma, se diferentiaza de celelalte produse pe baza de Coada Calului existente pe piata (tincturi, ceaiuri), prin metoda de fabricatie. Planta este maruntita prin criogenie si introdusa intr-o capsule vegetale. In acest fel nu se pierde nimic din proprietatile plantei, iar capsule poate fi dizolvata cu usurinta de catre organism.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Shrek al treilea (Shrek the Third)
  Shrek al treilea (Shrek the Third) Shrek al treilea  (Shrek the Third) este un film de animaţie american, ce a
 • Flori pentru ea
  Flori pentru ea Eden SPA ofera „Flori pentru ea”, un cadou cu uleiuri esentiale de lavanda si miere, creat
 • Ulcerul gastro-duodenal
  Ulcerul gastro-duodenal Ulcerul gastro duodenal apare ca urmare a unei leziuni la nivelul mucoasei segmentelor gastrice si duodenale,
 • Taietei japonezi cu creveti
  Taietei japonezi cu creveti

  In randurile care urmeaza va propun taietei japonezi cu creveti, care se gasesc si in meniul restaurantelor tip

 • Patlagina, un remediu la indemana oricui
  Patlagina, un remediu la indemana oricui

  Patlagina creste in toate regiunile tarii noastre. Denumita si platagina sau limba-oii, aceasta planta se intalneste

 • Ce este BIOcosmetica?
  Ce este BIOcosmetica? Ce este BIOcosmetica? “Bios” – din limba greaca inseamna “viata”, astfel, vorbim despre o “cosmetica vie”.


Linkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete