Osteoporoza, boala oaselor demineralizate

Osteoporoza, boala oaselor demineralizate Osteoporoza este a doua boala ca incidenta in lume, imediat dupa bolile cardiovasculare. Osteoporoza, boala oaselor demineralizate, afecteaza o femeie din trei, aflata la varsta de 50 de ani. In trecut demineralizarea oaselor era considerta o stare absolut normala a celor in varsta, insa acum ea este catalogata ca fiind o boala extrem de severa, care afecteaza atat femeile cat si barbatii insa incidenta aparitiei la femei este mult mai mare (cca 80% dintre pacienti sunt femei).

Se stie ca dupa varsta de 35 de ani incepe procesul de scadere in densitate a oaselor, insa in functie de o multime de alti factori la unele persoane acest proces este mai lent, iar la altele mai intens. Asa se face ca riscul aparitiei fracturilor este foarte ridicat, o fractura poate aparea la o simpla cazatura sau la ridicarea unor greutati.

De-a lungul timpului oasele noastre sufera transformari ce ne predispun la dureri articulare si fracturi, transformari cauzate in principal ca urmare a demineralizarii oaselor. In timp, aceasta demineralizare a oaselor duce la aparitia osteoporozei.

Pentru a incetini procesul demineralizarii si pentru a reface structura osoasa e nevoie de un regim alimentar bogat in saruri minerale, in special calciu, tratamente pe baza de hormoni, activitate fizica zilnica, stiindu-se faptul ca sedentarismul si surplusul de kilograme sunt factori de risc in aparitia fracturilor.

Puteti apela si la tratamente naturiste precum coada calului, cunoscuta si sub denumirea stiintifica de Equiseto, ce are un rol fiziologic mai ales la nivelul oaselor si articluatiilor, favorizand procesul de remineralizare, datorita continutului sau ridicat in siliciu.

Capsulele de Coada Calului, produse de Arkopharma, se diferentiaza de celelalte produse pe baza de Coada Calului existente pe piata (tincturi, ceaiuri), prin metoda de fabricatie. Planta este maruntita prin criogenie si introdusa intr-o capsule vegetale. In acest fel nu se pierde nimic din proprietatile plantei, iar capsule poate fi dizolvata cu usurinta de catre organism.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Lapte humana
  Lapte humana

  Laptele este cel mai hranitor aliment pentru cei mici, in special pentru sugari si pe piata

 • Primavara-Vara 2006
  Primavara-Vara 2006

  Pentru sezonul primavara/vara 2006 cuvantul de ordine este feminitate. Incepand de la materiale si pana la

 • Plante uriase
  Plante uriase

  Daca aveti case spatioase, gradini sau terase destul de incapatoare, optati pentru plante uriase intre 1

 • Basic Instinct 2
  Basic Instinct 2

  Ca si in prima parte a filmului, care s-a bucurat de un mare succes la inceputul

 • Creme anticelulitice
  Creme anticelulitice Pe piata exista o serie de creme anticelulitice care promit piele fara aspect de coaja de
 • Teste de sarcina
  Teste de sarcina Cele mai cunoscute teste de sarcina sunt cele care folosesc fie mostre de urina,


Linkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete