Musetelul este de departe cea mai raspandita planta medicinala. Cine nu si-a facut cel putin o data un ceai de musetel? Inca de mici, stim ca atunci cand ne doare stomacul, un ceai de musetel ne poate lua durerea cu mana. Propriatatile antispasmatice, anestezice, antiinflamatorii si dezinfectante se datoreaza uleiurilor volatile din florile de musetel. Ar fi de mentionat faptul ca florile de musetel din care au fost indepartate coditele dar si receptaculul, sunt mult mai tamaduitoare decat florile intregi. Asa ca incercati sa desprindeti pe cat cu putinta floricelele mici de pe receptacul si multe afectiuni vor fi vindecate mult mai repede.
Uleiul volatil contine o substanta activa numita "azulen" si de aceea o infuzie de musetel poate ameliora gastritele, colitele insotite de colici, are o actiune favorabila in multe stari de alergie chiar si in astmul bronsic.
Ceaiul din flori de musetel este recomandat de asemenea in stari diareice, pentru calmarea durerilor hepatice si in general in mai toate afectiunile stomacului si intestinelor. Atunci cand copilul tau sufera de colici, o infuzie preparata din flori de musetel, anasol sau fenicul, ii va diminua durerile si va fi numai buna pentru eliminarea gazelor.
In raceli si gripa medicul iti va recomanda cu siguranta sa bei cat mai mult ceai de musetel. Avand proprietati atiseptice, musetelul se poate folosi extern sub forma de cataplasme, gargara si bai in diferite afectiuni. Ranile, arsurile, hemoroizii, abcesele, diferitele ulceratii ale pielii se vor vindeca mult mai repede daca se va folosi infuzia de flori de musetel.
Infuzia de musetel se prepara din doua lingurite de flori de musetel peste care se adauga o cana cu apa clocotita.
Cele mai multe mituri despre ciocolata se refera la faptul ca ciocolata ingrasa. Este foarte adevarat
Pentru machiaj vara 2007, make-up artistii renunta la culorile pastelate si pun accent pe tendinta smokey
Astor aduce o tehnologie inovatoare prin utilizarea elementelor de bază din compoziţia unghiei - calciul şi cheratina
Atunci cand apelati la un masaj pentru drenaj limfatic, trebuie sa stiti ca acesta este un masaj
Pojar sau rujeola este o boala contagioasa, fiind transmisa numai de catre pacientul infectat. De regula