Eliminati starea de stres prin masaj

Eliminati starea de stres prin masaj

Starea de stres poate fi eliminata prin masaj de relaxare, prin trecerea la un regim de viata echilibrat, prin stabilirea prioritatilor. Stresul afecteaza din ce in ce mai multe persoane, in special tanara generatie. De obicei efectele stresului nu se vad in prima faza, insa pe masura ce starea de incordare persista, organismul incepe sa dea semne de oboseala, manifestate prin: afectiuni ale aparatului circulator, o inima care lucreaza mai greu, un puls accelerat, o digestie lenta, stare de epuizare, nervozitate pronuntata fara un motiv intemeiat.

Nervozitatea accentuata si de durata provoaca o serie de afectiuni la nivelul coloanei cervicale si lombare prin faptul ca muschii de contracta din ce in ce mai des si involuntar. Apar apoi durerile puternice de cap si nevralgiile, dar si durerile de spate.

O persoana stresata prezinta cateva trasaturi specifice:

-este mai tot timpul in conflict cu toata lumea atat la serviciu cat si acasa;

-nu are rabdare sa-i asculte pe cei din jur si are tendinta de a se retrage pentru a petrece cat mai mult timp singura;

-se plange tot timpul ca nu-i ajunge timpul, fiind mereu pe graba;

-i se pare ca nu reuseste sa faca nimic din ceea ce si-a propus;

Simptomele in cazul persoanelor care sunt stresate constau in: palme reci si transpirate, greata, ameteli, palpitatii. Insa pe langa acestea simptomele psihice sunt mai puternice si mai frecvente. Astfel  cei strasati sunt irascibili, au stari puternice de anxietate, sunt depresivi, se concentreaza mai greu, plang mai mult si fara motiv.

Prin masajul antistres organismul se relaxeaza si elimina toata incordarea acumulata. Masajul de relaxare se executa prin miscari usoare, circulare la nivelul fruntii, tamplelor, gatului, umerilor, dar si la nivelul obrajilor si barbiei.

Pentru un efect mai bun, masajul se poate face intr-o atmosfera relaxanta, intr-un decor deosebit, cu lumanari parfumate si folosind un ulei de masaj cu arome de trandafir, levantica, citrice.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete