Crusinul poate fi intalnit in mai toate regiunile tarii. In unele locuri este stiut ca "crasci", "lemn cainesc" sau "patachina". De la acest arbust se foloseste coaja tulpinilor si a ramurilor tinere. Coaja de crusin contine principii cu actiune purgativa. Spre deosebire de alte purgative de origine vegetala, crusinul nu produce dependenta chiar daca este folosit o perioada lunga de timp.
Ceaiul de crusin este recomandat in constipatii, si se prepara astfel: o lingura de coaja maruntita se adauga intr-o cana de apa fiarta; se lasa cca 15 minute dupa care se fierbe la foc mic cam o jumatate de ora. Ceaiul se consuma de regula caldut, seara inainte de culcare. Pentru stari de constipatie mult mai avansate, se poate bea aceeasi cantitate si dimineata pe stomacul gol. Atunci cand incepeti sa folositi crusinul ca laxativ, e bine sa incepeti cu doze mici care se vor mari treptat in functie de efectul pe care il va avea asupra organismului dumneavoastra.
Substantele active din coaja de crusin au probrietatea de a excita bila, marindu-se astfel secretia de acizi biliari. Se recomanda asocierea crusinului cu papadia, cicoarea, in constipatiile datorate insuficientei secretiei bilei.
Un alt efect benefic il are in combaterea obezitatii. Se va lua in fiecare dimineata un varf de cutit de pulbere de coaja de crusin. Mai trebuie spus faptul ca aceasta planta si in special coaja de crusin, intra in compozitia numeroaselor ceaiuri cum ar fi ceaiul laxativ, hepatic, laxativ-antihemoroidal.
Daca aveti case spatioase, gradini sau terase destul de incapatoare, optati pentru plante uriase intre 1
Activitatea fizica ne ajuta sa tinem sub control greutatea prin consumul caloriilor in exces, care, in
Foarte multe persoane au tenul acneic din nastere, sau le apar cateva
Comentarii
este bun pentru mine adica si eu am probleme cu kilogramele ,si constipatia mereu trebuie sa fiu atenta ce mananc etc , dar am auzit ca face rau colului este adevarat astept raspuns