Cromoterapia

Cromoterapia Cromoterapia reprezinta terapia prin culori, care te relaxeaza si iti ofera buna dispozitie. Este folosita inca din Evul Mediu, atunci cand vrajitorii sau vindecatorii recurgeau la aceasta metoda pentru combaterea diferitelor maladii sau boli.

In ziua de astazi, cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista efecte puternice ale culorilor asupra psihicului uman, care duc la reglarea dispozitiei si a sanatatii si o recomanda celor care sufera de tulburari nervoase, de insomnii sau tulburari comportamentale.

Acest tratament de cromoterapie, prin utilizarea culorilor il puteti face fie prin vestimentatie, fie prin folosirea lor in ambient, in incaperi, luminarea camerei in care dormiti cu o anumita culoare specifica starii dumneavostre sau chiar amenajarea camerei in culoarea recomandata de specialistul in cromoterapie.Culoarea rosie stimuleaza creierul, trezeste si excita, este vitalizanta si creste pofta de mancare.

Culoarea portocalie creeaza senzatia de bunastare si de veselie, dar nu este indicata in cazul in care pacientul sufera de nervozitate sau de neliniste.

Culoarea galbena, este un mijloc de refacere in cazul in care sunteti obositi, stimuleaza procesele nervoase, hraneste creierul si sporeste activitatea mintii. Este recomandata in cazul oboselii psihice si elimina teama si apatia, dar este si un antidepresiv, avand un efect pozitiv asupra sistemului nervos.

Culoarea verde linisteste, echilibreaza, disciplineaza mintea si corpul si ajuta chiar la controlarea propriilor fapte. Ajuta la eliminarea emotiilor, armonizeaza activitatea inimii, regenereaza, echilibreaza si calmeaza si este indicata in cazul in care suferiti de stari de suparare sau de nervozitate.

Culoarea albastra are efecte calmante si nuanta de albastru deschis este foarte eficienta daca vreti sa inlaturati agitatia psiho-emotionala sau eliminarea starilor de teama, enervare sau starile de agitatie.


Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete