Crusinul poate fi intalnit in mai toate regiunile tarii. In unele locuri este stiut ca "crasci", "lemn cainesc" sau "patachina". De la acest arbust se foloseste coaja tulpinilor si a ramurilor tinere. Coaja de crusin contine principii cu actiune purgativa. Spre deosebire de alte purgative de origine vegetala, crusinul nu produce dependenta chiar daca este folosit o perioada lunga de timp.
Ceaiul de crusin este recomandat in constipatii, si se prepara
Musetelul este de departe cea mai raspandita planta medicinala. Cine nu si-a facut cel putin o data un ceai de musetel? Inca de mici, stim ca atunci cand ne doare stomacul, un ceai de musetel ne poate lua durerea cu mana. Propriatatile antispasmatice, anestezice, antiinflamatorii si dezinfectante se datoreaza uleiurilor volatile din florile de musetel. Ar fi de mentionat faptul ca florile de musetel din care au fost indepartate coditele dar
Coada-racului sau iarba-gastelor, este o planta care prefera solurile umede, crescand pe langa rauri, lacuri si in poieni umede. Aceasta planta este bogata in substante amare precum si in tanin. Una dintre cele mai importante proprietati a ceaiului de coada-racului este efectul antidiareic, dar si acela astringent.
Ceaiul este recomandat mai ales persoanelor care sufera afectiuni digestive. Prin efectul calmant ceaiul de coada-racului va reduce durerile de stomac. O alta proprietate
Patlagina creste in toate regiunile tarii noastre. Denumita si platagina sau limba-oii, aceasta planta se intalneste de obicei in zonele cu umiditate ridicata in sol. De la patlagina se folosesc doar frunzele pentru tratarea diferitelor afectiuni. Frunzele sunt bogate in vitamina K, mucilagii si tanin. Avand aceata compozitie, sunt usor de explicat proprietatile expectorante, emoliente, hemostatice si usor astringente. Astfel sunt fluidificate secretiile bronsice si astfel se elimina mult mai usor,
De multe ori avem la indemana atatea remedii naturale si nu stim sa profitam de ele. Otetul de mere face parte din categoria alimentelor folosite la tratarea diverselor afectiuni, prin bogatia lui in minerale. Este mult mai indicat sa se foloseasca otetul de mere la prepararea salatelor, decat obisnuitul otet din vin. Asa cum spuneam, bogatia mineralelor din compozitia sa ajuta organismul sa se vindece de o serie boli.
Marul contine