14 ceaiuri detoxifiante naturale mai bune decât produsele din comerț

14 ceaiuri detoxifiante naturale mai bune decât produsele din comerț În primul rând trebuie spus că majoritatea produselor din comerț care promit detoxifierea și slăbirea rapidă sunt ceaiuri pe bază de frunze de senna. Comercianții dau asigurări că produsele lor te vor ajuta să slăbești rapid și să te simțiți mai energică, în totală contradicție cu adevăratele efecte ale frunzelor de senna: deshidratarea și efectul laxativ. Ca să înțelegi mai bine acțiunea lor, imaginează-ți cum te-ai simți dacă ai folosi pentru o perioadă îndelungată laxative. Exact!

Acum că ne-am lămurit, îți propunem câteva ceaiuri detoxifiante naturale pe care le poți cumpăra din orice plafar, unele dintre ele fiind atât de răspândite în natură încât puteți să culegeți chiar voi frunzele sau florile pentru prepararea lor.

 1. Ceaiul de mușețel, excelent detoxifiant intestinal, este recomandat în diferite afecțiuni ale stomacului și pentru calmarea durerilor hepatice.
 2. Ceai de gălbenele. Gălbenele sunt recomandate atunci când suferi de insuficiență hepato-biliară: vezica biliară nu produce suficient suc biliar, astfel că digestia grasimilor este deficitară.
 3. Ceai de păpădie. Curăță organismul de toxine având acțiune diuretică și sudorifică, este benefic în tratarea diabetului și stimulează activitatea ficatului.
 4. Ceai de soc. Socul purifică organismul de toxine si te ajută în lupta cu kilogramele în plus.
 5. Ceai de urzică. Detoxifiant, diuretic, depurativ, slab efect laxativ. Este recomandat celor care suferă de afecțiuni ale tranzitului intestinal.
 6. Ceai de lămâie. Are rezultate foarte bune în tratarea litiazelor urinare si biliare, iar datorită conținutului bogat în vitamina C, ajută la tratarea infecțiilor, întărind sistemul imunitar. E indicat să consumati limonada sau ceai de lamâie ori de câte ori aveți perioade solicitante sau după stări febrile.
 7. Ceai de semințe de armurariu. Datorită conținutului ridicat în silimarină, semințele de armurariu au efect hepatoprotector, stimulează secreția de bilă și reglează o serie de afecțiuni digestive.
 8. Ceai de lemn dulce. Are acțiune diuretică, antiinflamatoare, antiulceroasă, laxativă și purgativă în funcție de doză.
 9. Ceai verde. Are acțiune diuretică, detoxifiantă, antioxidantă, cu efecte benefice asupra digestiei.
 10. Ceai de cicoare. Florile și frunzele de cicoare stimulează funcțiile hepatice, renale și digestive, fiind un excelent depurativ.
 11. Ceaiul de măceș. Recomandat în afecțiuni ale ficatului, are efect diuretic, mărind cantitatea de urină eliminată.
 12. Ceai detoxifiant din ghimbir, nalbă mare și rădăcină de rubarbă. Nalba mare și rădăcina de rubarbă reglează tranzitul intestinal, iar ghimbirul stimulează digestia și reduce colesterolul total.
 13. Ceai detoxifiant din păpădie, ceai verde, mentă și trifoi roșu. Ceaiul verde și păpădia au efecte depurative, trifoiul roșu reglează tranzitul intestinal și menta îmbunătățește digestia, având efect terapeutic asupra sistemului digestiv.
 14. Ceai detoxifiant din rostopască, anghinare și brusture. Rostopasca are efect depurativ și stimulează secreția de bilă, anghinarea este un foarte bun tonic hepatic, iar brusturele are proprietăți diuretice.

Citește și despre ceaiurile pentru slăbit.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Cromoterapia
  Cromoterapia Cromoterapia reprezinta terapia prin culori, care te relaxeaza si iti ofera buna dispozitie. Este folosita inca
 • Punctia mamara
  Punctia mamara Punctia mamara sau biopsia de san prin punctie percutana reprezinta recoltarea din tumora mamara de
 • Avort
  Avort

  Despre avort se poate spune ca reprezinta intreruperea sarcinii inainte de perioada de viabilitate a fatului.

 • Discopatie cervicala
  Discopatie cervicala

  Datorita vremii de afara care este oscilanta precum si a temperaturii, care urca sau scade, dar si statul in

 • Mancaruri de post
  Mancaruri de post

  Cartofi cu garnitura de ciuperci

  Ingrediente:10 cartofi potriviti, 4 cepe, 3 morcovi, 400 g ciuperci, 5

 • Un periaj corect, un zambet fara cusur
  Un periaj corect, un zambet fara cusur

  Un periaj adecvat, trebuie făcut de cel puţin două ori pe zi - cel de searăLinkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete