Pilula contraceptiva

Pilula contraceptiva

Pilula anticonceptionala este cea mai sigura metoda contraceptiva. Tot mai multe femei recurg la aceasta metoda, care are o reusita de 99 %. Continutul in hormoni poate fi diferit de la un tip de pilula la alta, putandu-se adapta foarte bine necesitatilor femeii. In funcie de afectiunile de care sufera o femeie, i se poate prescrie un anumit tip de pilula contaceptiva. Daca pana acum 20, 30 de ani pilula avea numeroase efecte secundare acum datorita dozajului corespunzator in hormoni, nu mai prezinta niciun risc.

Atunci cand o pilula contine doua tipuri de hormoni (estrogeni si progestativi), actiunea acesteia se manifesta in felul urmator: pe toata perioada tratamentului, ovulatia este intrerupta, ea revenind la normal atunci cand renuntati la a mai lua pilule estro-progestative. Denumirea acestei pilule poarta numele de pilula combinata, deoarece combina efectele celor doi hormoni. Administrarea se face in felul urmator: timp de 21 de zile, cate o pilula in fiecare zi, dupa care se va face o pauza timp de 7 zile. Pe perioada celor 7 zile va aparea ciclul menstrual. Dupa aceasta pauza, se va relua administrarea pilulelor estro-progestative.

Un alt tip de pilule, sunt cele secventionale. Denumirea acestora vine practic din faptul ca pe perioada administrarii, pilulele au o compozitie diferita in hormoni. Astfel la inceput pilulele au un continut exclusiv in hormoni estrogeni, dupa care spre sfarsitul ciclului vor avea in compozitie atat estrogeni cat si progesteroni. Administrarea este la fel ca in cazul pilulelor combinate.

Micropilule sunt un alt tip de anticonceptionale. Acestea se iau fara intrerupere, timp de 28 de zile, cate o pastila pe zi. Aceasta pilula contine doar un singur tip de hormon si anume un hormon progestativ. Dezavantajul major al acestei pilule este acela ca trebuie luata la ora fixa.

Alte articole pe aceeași temă:
Pilula de a doua zi
Contaceptia de urgenta

Comentarii

 • 3 0
  oana
  Iau desorelle de 3 luni si asta e a patra luna de cand le iau sunt undeva la jumatatea blisterului, problema e ca fara sa imi dau seama am luat pastila de azi si cea care trebuia sa o iau main.Ce se intampla si ce trebuie sau cum sa procedez?? Mulumesc
 • 2 2
  Anonim
  ce se intapla daca am luat logest regulat la ora 20 si azi am luat la ora 12 pe cea de maine o iau la aceasi ora 20 sau schimb ora
 • 8 0
  elena
  acum iau anticonceptionale novinette si nu prea ma simt bine,pt ca am menstruatie putina.As vrea sa le schimb si sa iau rigevidon.Ce credeti,oare fac bine?
 • 1 3
  alina
  am luat pilula de a doua zii.mi/a venit ciclu si vreau sa styu daca pot lua yasmin adica urmatoarea luna imediata.


 • 1 0
  Rozemy
  iau a.c rigevidon si acum sunt la londra cu ce le pot inlocui?multumesc anticipat
 • 1 2
  morariuviorica
  spunetimi si mie ce stiti despre injectia aceeia la 3 luni
 • 2 2
  ioana
  buna...va rog sa ma ajutati...am o problema...astazi trebuia sa incep un nou balister de pastile era prima pastila iar eu am uitat sa le cumpar dak o sa o iau maine d dimi isi va mai face efectul?
 • 3 0
  Ioana
  buna...am o mare probl.azi trebuia sa incep un nou balister de pastile si am uitat sa mi le qmpar,dak iau maine dimi f devreme isi mai fac efectul normal ?
 • 10 1
  Anonim
  Am facut un avort pe data de 1 luna trecuta si am avut contact sxsual cu prietenul meu dar nu a ejaculat inaundru va rog datimi un sfat me_am dereglat menstruatia va rog as ras multumesc mult
 • 4 17
  andreea
  iau pilule contraceptive de 3 luni. acum cateva zile am intrerupt adiminstrarea lor, dar inca nu am avut ciclu menstrual. este normal?
Vezi toate comentariile (49 în total)

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFemininLinkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete