Metode locale de contraceptie

Metode locale de contraceptie

Metodele locale de contraceptie sunt metode sigure, fiind folosite de foarte multe femei. Am putea spune ca ocupa locul al doilea in ordinea eficacitatii lor, dupa metodele hormonale. Acest tip de metode de contaceptie sunt numeroase si in functie de necesitatile si starea de sanatate a femeii se poate recurge fie la sterilet, la diafragma, sau la capa cervicala. Tot in aceasta categorie, a metodelor de contaceptie locale, intra si prezervativul.

Steriletul este o metoda des folosita de femeile din intreaga lume bucurandu-se de un mare succes inca de la inceputul aparitiei lui pe piata. Este foarte eficient, insa medicii ginecologi nu il recomanda femeilor foarte tinere care nu au avut copii, deoarece folosirea steriletului pe o perioada lunga de timp poate duce la sterilitate. Steriletul este un dispozitiv foarte mic (2 cm), care se fixeaza la nivelul uterului si care impiedica fixarea ovului fecundat. In general este bine tolerat insa are si contraindicatii pentru femeile care sufera de leziuni la nivelul colului uterin, de hemoragii genitale, de fibrom uterin.

Diafragma  este o metoda locala de contraceptie, (mecanica dupa unii specialisti) si are ca rol impiedicrea patrunderii spermatozoizilor in uter. Aceasta membrana de cauciuc, se fixeaza in fundul vaginului cu cateva ore inainte de actul sexual (4-5 ore)  si se indeparteaza la 2-3 ore dupa consumarea actului sexual. Diafragma are o eficienta sporita daca la nivelul ei se vor aplica substante spermicide. Alegerea acestei metode de contraceptie se va face numai dupa ce veti consulta un medic specialist, deoarece necesita anumite reguli stricte de igiena. 

Capa cervicala este practic o sora a diafragmei, asemanadu-se foarte mult cu aceasta din toate punctele de vedere. Se fixeaza la nivelul colului uterin si functioneaza dupa acelasi principiu ca si diafragma.

Daca doriti sa alegeti una dintre aceste metode de contraceptie este obligatoriu sa consultati mai intai un medic specialist. Este singurul in masura sa va dea informatii referitoare la tipul, modul si durata unei metode contraceptive.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Meserii banoase
  Meserii banoase

  In momentul de fata economia romaneasca este intr-o continuua miscare, ce tinde cu pasi repezi catre

 • Epilepsie
  Epilepsie Pacientii care sufera de epilepsie manifesta crize paroxistice de diferite feluri. Cauzele pot fi bine determinate
 • Un zambet irezistibil
  Un zambet irezistibil

  Pentru un zambet irezistibil trebuie sa aveti grija ca dintii dumneavoastra sa fie in primul rand

 • Cum imi pensez sprancenele?
  Cum imi pensez sprancenele?

  "Cum sa imi pensez sprancenele?", este o intrebare foarte frecventa, deoarece femeile vor sa isi puna

 • Sandale 2010
  Sandale 2010 Cele mai cautate sandale 2010 sunt cele  pe glezna cu talpa joasa din materiale foarte moi:
 • Tara Fashion
  Tara Fashion Mijește colțul ierbii, se desfac timizi ghioceii și luna martie o să ne “umple” iar pe