Shakira

Shakira

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, cunoscuta simplu ca Shakira, s-a nascut pe 2 februarie 1977, in Barranquilla, Columbia si este de doua ori castigatoarea Premiul Grammy si de opt ori castigatoarea Premiului Grammy Latin. Este cantareata, autoare, producatoare, dansatoare si ocazional actrita.

Shakira a compus prima piesa la varsta de opt ani si in 1991, a lansat albumul de debut - “Magia". Dupa albumul “Peligro” (1993), Shakira se alatura distributiei serialului El Oasis.In 1995, Shakira intra in studio pentru inregistrarile unui nou material “Pies Descalzos” care ajunge pe primul loc in topurile din opt tari si primeste discul de platina in S.U.A.

Albumul “Dónde Están los Ladrones?” (1998) a reprezentat o a doua rampa de lansare a artistei pe piata din S.U.A., ocupand timp de 11 saptamani primul loc in topul Latin Billboard.Dupa 2000, Shakira incepe lucrul la primul ei material in limba engleza, “Laundry Service”. Promovat de single-urile “Whenever, Wherever” si “Underneath Your Clothes”, albumul o transforma peste noapte intr-o vedeta internationala: peste 25 de milioane de exemplare vandute, 13 discuri de platina si trei premii Grammy.La sfarsitul anului 2004 Shakira incepe lucrul la un nou material de studio, si compune 60 de piese noi, atat in limba engleza, cat si spaniola. 20 dintre acestea au fost alese pentru cele doua albume lansate in 2005: “Fijacion Oral, Vol. 1”, in limba spaniola, urmat de “Oral Fixation, Vol. 2”, in engleza.

Single-urile “La Tortura”, unde canta alaturi de Alejandro Sanz si “Hips Don’t Lie”- cu Wyclef Jean, au urcat rapid pe primele locuri in topurile din intreaga lume, astfel artista, devenind una dintre cele mai cunoscute si apreciate cantarete din lume. 

In 2007, lucreaza cu cantareata R&B Beyonce Knowles, la melodia "Beautiful Liar", care se plaseaza pe locul 3 in topul Billlboard si pe locul 1 in topurile U.K.

Privind viata ei, in 2000, incepe sa se intalneasca cu Antonio de la Rua, fiul presedintelui, de atunci, al Argentinei Fernando de la Rua. In martie 2001, acesta o cere in casatorie si pana in momentul de fata, ei sunt logoditi, urmand sa faca planuri pentru nunta.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete